2024 Paris Olimpiyatları tamamlandı, Türkiye 40 yıl sonra altın madalyasız döndü! Tarihi başarısızlık…Diğer Sporlar

0

Fransa'nın ev sahipliğinde 26 Temmuz'da başlayan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları sona erdi. 17 gün süren dev organizasyonda 32 spor branşında 329 müsabaka gerçekleştirildi. Oyunlara Türkiye, 18 branşta madalya için yarışan 47'si erkek, 54'ü kadın 101 sporcuyla katıldı.

Olimpiyatlardaki başarısızlığımızın nedeni sizce nedir?

SPOR KULÜPLERİ FUTBOL ODAKLI

SPOR YÖNETİCİLİĞİ – GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

Olimpiyat tarihinin en çok madalya kazandığı branş olan güreşte madalya sevincini yalnızca Taha Akgül ve Buse Tosun Çavuşoğlu yaşadı. Türkiye boksta 3 madalya kazanırken, bu madalyaları kadın sporcular kazandı. Olimpiyat ikincisi ve dünya şampiyonu olarak katılan Buse Naz Çakıroğlu, finalde rakibine yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bayanlar 54 kiloda finale kalmayı başaran Hatice Akbaş kariyerinin ilk olimpiyat madalyasını alırken, kadınlar 57 kiloda ise Esra Yıldız Kahraman bronz madalyanın sahibi oldu.
Tokyo 2020'de podyumun en üst basamağına çıkan Mete Gazoz, erkekler milli okçuluk takımıyla bronz madalya kazanarak bireysel kategoride çeyrek finale yükseldi. Olimpiyat ve dünya şampiyonu Busenaz Sürmeneli de kadınlar 66 kiloda çeyrek finalde mağlup oldu.

Kadın voleybol milli takımı, yarı finalde Brezilya'ya 3-1 yenilerek Olimpiyatları dördüncü sırada tamamladı.

Türkiye 64. Sırada

Ekran görüntüsü_34

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 40 altın, 44 gümüş ve 42 bronz madalya kazanan ABD, toplam 126 madalyayla ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. Aynı sayıda altın madalyaya sahip olan Çin ise oyunları 27'si gümüş, 24'ü bronz olmak üzere 91 madalyayla ikinci sırada tamamladı. Türkiye ise 3 gümüş ve 5 bronzla 64'üncü sırada yer aldı. Ev sahibi Fransa, karşılaşmaları 16 altın, 26 gümüş ve 22 bronz olmak üzere 64 madalyayla tamamladı.

Türkiye'nin PARİS 2024'TE KAZANDIĞI MADALYALAR ŞUNLARDIR:

Şevval İlayda Tarhan – Yusuf Dikeç (Atıcılık) – Gümüş madalya

Gümüş madalyalı Buse Naz Çakıroğlu (boks).

Hatice Akbaş – (Boks) – Gümüş madalya

Mete Gazoz – Ulaş Berkim Tümer – Abdullah Yıldırmış (okçuluk) – Bronz madalya

Buse Tosun Çavuşoğlu – (Güreş) ​​- Bronz madalya

Esra Yıldız Kahraman – (Boks) – Bronz madalya

Taha Akgül – (Dövüş) – Bronz madalya

Nafia Kuş Aydın – (Tekvando) – Bronz madalya

40 YIL SONRA İLK

madalyalar

Türk sporcular, 1984 Los Angeles Olimpiyatları'ndan bu yana ilk kez bir olimpiyatı altın madalya almadan tamamladı. 1988 Seul Olimpiyatları'nda Naim Süleymanoğlu'nun kazandığı altın madalyayla sırasıyla Türkiye; Barselona, ​​Atlanta, Sidney, Atina, Pekin, Londra, Rio de Janeiro ve Tokyo'da altın madalya kazandı.

EN SONRAKİ ROMA OLİMPİYATLARI

1960

Milli sporcuların en fazla başarı elde ettiği olimpiyat 1960 Roma'ydı. Türkiye, Roma Olimpiyatları'nda 7 altın ve 2 gümüş madalya kazandı.

EN ÇOK MADALYA TOKYO'DA

Telefon numarası: 727291-626123437

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda en çok madalyayı Türkiye kazandı. Olimpiyatlara 108 sporcuyla katılan Ay Yıldızlar, 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz olmak üzere 13 madalyayla yurda döndü.

“BUNUN SORUMLUSU FEDERASYONLAR OLACAK”

osmanaskinbak-1024x576

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları sonrasında elde edilen sonuçların önemli bir mesaj verdiğini, devletin sunduğu imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonların sorumlu tutulacağını söyledi.

Bakan Bak, sporcuların olimpiyatlara katılma konusundaki çabalarını çok iyi bildiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Biz her zaman onların yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Burada madalya kazanan, madalyaya yaklaşan, en önemlisi yeni yollar açan sporcularımız oldu. Bazı sonuçlar geleceğe dair umut verirken, bazıları da önemli mesajlar verdi. Devlet fırsatlar sunuyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; Spor federasyonlarımıza dünya standartlarında fırsatlar sunduk. Sağladığımız bu fırsatlar dünyanın pek çok ülkesinde yok. Bunu sadece biz değil, tüm uluslararası spor camiası söylüyor. Fakat; Bu fırsatları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar hesap verecek” dedi.

Önceki içerik Sonraki içerik

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş