‘Ciddi problemler yaşayabilirsiniz’ Kurban eti için 24 saat uyarısı! “Ölüm sertliği oluşuyor, tüketmeyin”

0

Kurban Bayramı'nda bilinçsiz yemek yeme nedeniyle vatandaşlar aşırı ve sağlıksız yemek yiyebiliyor. Bunun sonucunda da ciddi sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Sağlıklı bir tatil geçirmek için kritik uyarılarda bulunan uzmanlar, kurban etinin pişirilmesi ve yenmesi konusunda dikkat çeken detayları paylaşıyor.

“YAĞ AÇISINDAN ZENGİN ETLERDEN UZAK DURUN”

Ataşehir Belediyesi Türkan Saylan Tıp Merkezi'nde görev yapan Uzman Diyetisyen Arzu Vural, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme konusunda tüyolar verdi.

Vural, “Bayramda dengeli ve ölçülü beslenmek sağlığımızı korumak açısından son derece önemli. Kurban eti tüketimine özellikle dikkat etmeliyiz. Yağ oranı yüksek et yerine yağsız et ve protein tercih etmek daha doğru olur” dedi. zengin parçalar.”

“ETLERİ 24 SAAT DİNLENDİRDİKTEN SONRA TÜKETİN”

Kurban Bayramı'nda tüketilecek etin doğru pişirilmesi konusunda da bilgi veren Vural, etin sindirimi zor bir gıda olduğunu belirterek, dikkat çekici uyarılarda bulundu:

“Taze kesilmiş etlerde rigor mortis yani rigor mortis dediğimiz bir durum var. Rigor mortis, eti keserken kasların kasılması ve enerji eksikliği nedeniyle gevşeyememesi durumunda ortaya çıkar. Bu durum kişilerde şişkinlik, hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına neden olur. Bu sindirim sorunlarının yaşanmaması için eti kestikten sonra en az 24 saat dinlendirip tüketin. Böylece etler daha yumuşak ve lezzetli olacak.”

AW226604_03

“KIZARTMA, KAVURMA GİBİ YÖNTEMLER KANSEROJEN ETKİSİ VAR”

Sindirimin daha iyi olması için etin yanında limonlu salata tüketilmesini öneren Vural, tatilde bol bol yürüyüş yapılmasını da öneriyor. Et pişirirken haşlama, fırınlama ya da ızgara yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirten Vural, yüksek ısıya maruz bırakılarak yapılan kızartma, kavurma gibi yüksek içeriği nedeniyle kanserojen etki yaratacağından kaçınılması gerektiğini de öne sürüyor. trans yağ içeriği. Uzman diyetisyen Arzu Vural, et yemeklerinin kendi yağıyla pişirilmesi gerektiğini söylüyor ve et pişirirken kuyruk yağı, tereyağı gibi ilave yağların ilave edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

AW226604_04

'Çikolatalı tatlı yerine sütlü tatlıyı tercih edin'

Tatillerin vazgeçilmezi olan tatlılar konusunda da görüş belirten Vural, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesini öneriyor. (İHA)Bu içerik Hande Dağ tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Bakan Fidan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Begay ile görüştü!Bakan Fidan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Begay ile görüştü!
Gazianteplilerin dikkatine!  Vali açıkladı: 29 Eylül'e kadar yasakGazianteplilerin dikkatine! Vali açıkladı: 29 Eylül'e kadar yasak
Elektrik arızasına 45 bin TL harcadı!  Lüks otomobil kül olduElektrik arızasına 45 bin TL harcadı! Lüks otomobil kül oldu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş