Tüm dünya diken üstünde: Yeni savaş tehdidi! ABD ‘her şey buna bağlı’ diyerek duyurdu

0

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıdan bu yana Orta Doğu'da sakinlik yaşanmadı. Saldırının şokunu atlatan İsrail, olaydan 2 gün sonra başlayan saldırılarını zamanla sürekli artırarak katliama dönüştürdü. İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere yaşattığı insani trajedi dünya çapında tepkilere neden olurken, İsrail'in geri adım atmaya niyeti yok gibi görünüyor. Katliamın en büyük destekçilerinden biri olan ABD, İsrail'in işlediği savaş suçlarını destekleyerek artık köşeye sıkıştı. Şu anda Hamas ile İsrail arasında kalıcı bir ateşkes üzerinde çalışılıyor. Bu fikri destekleyen devletler arasında ABD de yer alıyor. Ancak ABD'nin en büyük kaygısı, İsrail ile Hizbullah arasında yaşanacak bir savaşın kalıcı ateşkes sürecini sekteye uğratma ihtimali. Biden ve yönetiminin nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu.

“ABD'Yİ ÇATIŞMAYA GETİRECEK KRİZ”

ABD'li yetkililere göre Biden yönetimi, İsrail ile Hizbullah arasında son dönemde artan şiddet olaylarının topyekun bir savaşa dönüşmesinden son derece kaygılı ve bunu engellemeye çalışıyor.

Gazze'de ateşkes anlaşmasına varılması yönündeki baskının ortasında, Hizbullah'la topyekün bir savaş, bölgesel krizi çarpıcı biçimde şiddetlendirecek ve ABD'yi çatışmanın daha da içine sürükleyecektir.

saksağanlar1

İSRAİL'E “SINIRLI SAVAŞ” BİLDİRİMİ

Geçtiğimiz haftalarda Biden yönetimi İsrail'i Lübnan'da “sınırlı bir savaş” fikrine karşı uyarmıştı.

İran'ın olası çatışmaya müdahale edebileceği ve Lübnan'ı Suriye, Irak ve hatta Yemen'den gelen İran yanlısı güçlerle doldurabileceği konusunda uyardı.

“YALNIZCA GAZZE'DEKİ DURUM GERİLİMİ AZALTABİLİR”

Yetkililer, ABD'nin, İsrail'in net bir strateji olmadan veya daha geniş bir çatışmanın tüm sonuçlarını dikkate almadan Hizbullah'la savaşa girmesinden veya savaşa çekilmesinden korktuğunu söyledi.

Biden yönetimi Gazze'de ateşkes anlaşmasına varmaya çalışırken bir yandan da İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmayı mümkün olduğunca kontrol altına almaya çalışıyor.

Beyaz Saray, İsrail ile Lübnan sınırındaki gerilimi önemli ölçüde azaltabilecek tek şeyin Gazze'deki ateşkes olduğuna inanıyor.

saksağanlar2

KOMUTAN HİZBULLAH'I ÖLDÜREN SALDIRI

Salı günü İsrail, Lübnan sınırının kuzeyindeki Jwaya kasabasında üst düzey bir Hizbullah komutanını öldüren bir hava saldırısı düzenledi.

Ebu Taleb, Hizbullah'ın İsrail sınırının doğu kısmındaki operasyonlarından sorumlu “Naser” birliğinin komutanıydı.

Saldırıda yardımcılarından 3'ü de hayatını kaybetti.

KIDEMLİ KOMUTAN ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordu yetkililerine göre rütbesi tuğgeneral rütbesine eşdeğer olan Ebu Taleb, 7 Ekim'den bu yana öldürülen en kıdemli Hizbullah komutanıydı.

Hizbullah'ın Al Akhbar gazetesi, Ebu Taleb'in önemli bir saha komutanı olduğunu ve ölümünün Hizbullah'a büyük bir darbe indirdiğini kabul etti.

İSRAİL, LÜBNAN SINIRINA CATAPINT İLE ATEŞ BALONU ATTI

Sosyal medyada yayınlanan yeni görüntülerde İsrail askerleri bu kez kuzeydeki Lübnan sınırını hedef aldı. İsrail güçlerinin sınırda mancınık kullandığı, Lübnan'a ateş topları attığı ve sınırın diğer tarafını ateşe verdiği görülüyor.

HİZBULLAH'TAN BÜYÜK ÖLÇEKLİ SALDIRI TEHDİDİ

Abdullah'ın çarşamba günü düzenlenen cenaze töreninde Hizbullah'ın yürütme komitesi başkanı Haşim Safi el Din, örgütün İsrail'e yönelik saldırılarını hem nicelik hem de nitelik olarak artıracağını söyledi.

7 EKİM'DEN İTİBAREN BÜYÜK ÖLÇEKLİ SALDIRI

Hizbullah tehditlerini yerine getirdi ve İsrail'e 200 roket attı; Bu, 7 Ekim'den bu yana en büyük saldırıydı.

Gazze

ABD GERİLİMİ AZALTMAYA ÇALIŞIYOR

Pentagon sözcü yardımcısı Sabrina Singh gazetecilere verdiği demeçte, Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Salı akşamı İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant'ı aradığını ve Lübnan'daki durumu tartıştığını söyledi.

LÜBNANLI YETKİLİLERDEN ÜST DÜZEY ZİYARET

Lübnan ordusunun komutanı General Joseph Aoun, Beyaz Saray, Pentagon yetkilileri ve Kongre üyeleriyle mevcut kriz hakkında görüşmek üzere bu hafta Washington'u ziyaret edecek.

(NTV)

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İstanbul trafiğine tatil organizasyonu!  Bu araçlarda sınırlamalar varİstanbul trafiğine tatil organizasyonu! Bu araçlarda sınırlamalar var
Eyüpsultan'daki yangında canlar gitti!  Bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.Eyüpsultan'daki yangında canlar gitti! Bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Bodrum'da tatil başlamadan trafik başladı!  Araçlar kilometrelerce uzun kuyruklar oluşturdu, trafik kilitlendi.Bodrum'da tatil başlamadan trafik başladı! Araçlar kilometrelerce uzun kuyruklar oluşturdu, trafik kilitlendi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş