İstanbul’da bayramın 3. gününde kurbanlık alma telaşı sürdü

0

Hayvanların büyük bir kısmı kentteki kurban pazarlarında satılırken, küçükbaş hayvan satıcıları kalan az sayıdaki kurbanlık hayvanı da satmaya devam ediyor.

Bayramın üçüncü gününde kurbanlık hayvanlarını daha ucuza satın almak isteyen vatandaşlar bir süreliğine marketleri gezdi.

Hayvanlarının tamamını bitiren satıcılar çadırları kurmaya başlarken, belediye ekipleri kaldırılan çadırların bulunduğu yerleri tekmeledi ve ilaçladı.

[Fotoğraf: AA]

Bahçelievler'de kurban satış noktasında çalışan Zekai Koyuncu, Tokat'tan getirdiği 450 koyunun tamamını dün öğle saatlerinde bitirdiğini söyledi.

Müşterileri memnun olduğu için her yıl kendisinden kurbanlık hayvan satın aldığını söyleyen Koyuncu, memleketinden hayvan getiren köylülerin pazarlarda yüksek fiyatlara satabildiğini ancak köydeki üreticinin de korunması gerektiğini vurguladı.

Satıcı Enes Genç, Ordu'dan toplam 210 küçükbaş hayvan getirdiğini, şu anda 30 hayvanın kaldığını söyledi.

Bu yılki satışların geçen yıla göre daha hızlı olduğunu kaydeden Genç, kalanları da bugün bitirip memleketine gitmeyi planladığını söyledi.

Piyasada sadece birkaç çadırın kaldığını belirten Genç, bu yılın satış açısından verimli geçtiğini sözlerine ekledi.

Ahmet Çalışkan, kurbanlık hayvanları daha ucuza alabilme düşüncesiyle bayramın üçüncü gününde pazara geldiklerini söyledi.

Fiyatlarda çok büyük bir değişiklik görmediğini belirten Çalışkan, bugün kurbanlık hayvan satın alıp kesmenin dini açıdan farz olduğunu hatırlattı.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]

Noel ruhuna kapılmak için pazara geldi

Engin Kılıçarslan da, kurbanlık hayvanı satın alıp hisselerle kestiğini, dini açıdan kesilen hayvanın etini buzdolabına koymak istemediği için çocukların yemesi için koyun satın aldığını iddia etti.

Pazar meydanını gezmeyi sevdiğini anlatan Kılıçarslan, buraya Anadolu'dan gelen insanları görmek ve tatil atmosferini yaşamak için geldiğini söyledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş