Dünyanın en zararlı yiyeceğine dikkat! Bir küpü bile zehir saçıyor

0

Yiyecekleri daha lezzetli hale getirecek birçok malzeme var. Bu malzemelerin bir kısmının elde edilmesi zor olduğundan hazır versiyonları kullanılmaktadır. Ancak yemeği lezzetli ve kullanışlı hale getirmek için kullanılan bu malzemeler ciddi bir sağlık tehdidi oluşturmaktadır. Dünyanın en zararlı gıdası olarak tanımlanan et suları pek çok kişinin mutfağında bulunmaktadır. Et suları sayısız hastalığa neden olabilir.

HASAR SAYIMI BİTMİYOR

Et suları monosodyum glutamat (MSG) adı verilen zararlı bir madde içerir. Çin tuzu adı verilen bu madde uzmanlar tarafından tehlikeli kabul ediliyor. Vücuda zarar vererek birçok hastalığa neden olan ürünün verdiği zarar gerçekten inanılmaz. Et suyunun içerdiği kimyasallar nedeniyle vücutta “Çin restoranı sendromu” adı verilen toplu bir reaksiyona giriliyor ve öğünlerde düzenli tüketildiği takdirde; Anormal kalp atışı, nefes almada zorluk, zihinsel karışıklık ve hatta Alzheimer gibi hastalıklara neden olur.

BEYİN HASTALIKLARINA NEDEN OLABİLİR

Ekran görüntüsü 2024-06-14 083207

Et sularının bu kadar zararlı olmasının nedeni, içerdiği monosodyum glutamat (MSG) adı verilen katkı maddesidir. Et sularında bulunan ve yemeklere et aroması katmak için kullanılan monosodyum glutamat, kişinin merkezi sinir sistemine zarar veriyor. Alzheimer, Parkinson, epilepsi ve Huntington hastalığına neden olur.

EPİLEPSİ VE PARKİNSON GİBİ HASTALIKLARA NEDEN OLABİLİR

Monosodyum glutamat anlamına gelen MSG, lezzet arttırıcı etkiye sahip bir kimyasaldır. Çin tuzu olarak bilinen bu ürün fazla tüketildiğinde; Epilepsi, Parkinson hastalığı, Alzheimer hastalığı, Huntington hastalığı, pankreasta hasar, göz retinasının genişlemesi, yağ birikmesi, insülin artışı ve obezite gibi sağlık sorunlarına neden olur.

Ekran görüntüsü 2024-06-14 083156

MSG tüketimi ayrıca yağ birikmesine, doyma mekanizmasının bozulmasına, obeziteye, büyüme hormonunun baskılanmasına, pankreasta hasara, insülin artışına ve dolayısıyla diyabete, böbrek ve karaciğerde hasara neden olur.

HAMİLE KADINLARIN ASLA TÜKETMEMESİ GEREKEN BESİNLER

Ekran görüntüsü 2024-06-14 083146

MSG içeren ürünler arasında; Et suyu, tavuk suyu, cips, dondurma, renkli yoğurt ve hazır çorbadan oluşuyor. Uzmanlar bu ürünlerin özellikle hamilelik döneminde kullanımının çok tehlikeli olduğunu düşünüyor. Hamilelikte MSG içeren gıdaların tüketilmesinin en büyük zararı plasentayı geçerek bebeğe doğrudan zarar vermesidir.

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
En çok satanlar listelerinin baş kahramanı mini yelpaze, günün indirimli ürünü oldu!En çok satanlar listelerinin baş kahramanı mini yelpaze, günün indirimli ürünü oldu!
Kimse anlayamadı!  Çocuk oyun alanında inanılmaz kazaKimse anlayamadı! Çocuk oyun alanında inanılmaz kaza
Haşim Kılıç'ta yumurta saldırısı: Haşim Kılıç'a yumurtalı saldırı: “Vuruş yok!”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş