Tutor, Kızıldeniz’e gömüldü! Husiler görüntüleri paylaşıp tehdit etti: Daha büyüğü gelecek!

0

Yemen'deki Husiler, Kızıldeniz'de düzenlediği saldırıda Tutor gemisini batırdı. Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, hedeflenen geminin görüntülerini 13 Haziran'da sosyal medya hesaplarında yayınlayarak, geminin “İsrail limanlarına erişimin yasaklanması” kararını ihlal ettiğini iddia etti.

Seri, Yunan şirketine ait Liberya bandıralı gemiye “iki silahlı insansız deniz aracıyla saldırı gerçekleştirildiğini” söyledi.

YENİ TEHDİT: “EN BÜYÜK ŞEY GELECEK”

Yahya Seri: “Daha büyüğü gelecek, daha fazlası olacak.” dedi.

Tutor adlı geminin ana güvertesi ve orta kısmındaki saldırı kayıtları, geminin uğradığı hasarın boyutunu ortaya koyuyor.

kjhklsh

Geminin hasar nedeniyle 18 Haziran'da battığı öğrenildi.

KIZILDENİZ'DE DURUM

Yemen'de İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak 31 Ekim 2023'ten bu yana İsrail şirketlerine bağlı olduğunu söyledikleri Yemen açıklarında ticari gemilere el koyuyor, bazılarına insansız hava araçları mürettebatıyla saldırıyor. füzeler.

gfhfj

Husilerin eylemleri nedeniyle birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz seferlerini durdurma kararı aldı.

ABD, küresel deniz ticaretinin güvenliğinin sağlanması gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te Husi güçlerine karşı bir grup ülkenin katılımıyla “Refah Muhafızı Operasyonu” adı verilen çok uluslu bir “deniz görev gücü” kurulduğunu duyurdu. tehlikede.

jjhlş

ABD ve İngiltere'nin Yemen'de kontrolü altındaki bölgelere yönelik saldırılarının ardından Husiler, bu ülkelerden gelen tüm gemileri hedef alacaklarını açıkladı.

gfdg

(AA)Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Bütçe gittikçe ağırlaşıyor!  Hayatını kaybedenlerin sayısı 49'a yükseldiBütçe gittikçe ağırlaşıyor! Hayatını kaybedenlerin sayısı 49'a yükseldi
Sakin şehir olarak biliniyordu!  Nüfusunun 10 katı ziyaretçiSakin şehir olarak biliniyordu! Nüfusunun 10 katı ziyaretçi
Katliam gibi kaza: LPG'li araç alev aldı, 4 ölüKatliam gibi kaza: LPG'li araç alev aldı, 4 ölü

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş