Rusya’da kanlı saldırı: Savaş evimize geldi! Çatışma çıktı, sokakta cansız bedenler olduğu görüldü… Arkasında IŞİD mi var?

0

Rusya İçişleri Bakanlığı, daha sonra Mahaçkale ve Derbent kentlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıların gerçekleştirildiğini duyurdu. Dağıstan Rusya Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, Mahaçkale kentindeki silahlı saldırıda hayatını kaybeden polis sayısının 15'ten fazla olduğunu söyledi.

Melikov, Telegram kanalında Mahaçkale ve Derbent kentlerinde bir polis karakolu, bir sinagog ve iki kiliseye düzenlenen saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“SAVAŞ EVİMİZE GELDİ”

Bunun bir “terör saldırısı” olduğunu kaydeden Melikov, “Bunun arkasında kimin olduğunu, bu saldırıları düzenleyenlerin neyi amaçladığını biliyoruz. Savaş evimize geldi.” Dedi.

EN AZ 15 KİŞİ HAYAT

Dağıstan polisinin saldırıları organize edenlere direndiğini belirten Melikov, şöyle konuştu: “Bu benzeri görülmemiş terör saldırısında 15'ten fazla kişi hayatını kaybetti. Ellerinde Dağıstan'da barış ve huzuru koruyorlardı. Ölenler arasında çok sayıda sivil de vardı. rahip.” dedi.

Mahaçkale ve Derbent kentlerinde terörle mücadele operasyonunun aktif aşamasının tamamlandığını belirten Melikov, şöyle konuştu: “Saldırıları organize eden 6 militan etkisiz hale getirildi. Tüm hilelerin tespit edilmesi ve hazırlıkların yapılması için gerekli çalışmalar yapılacak. Terörist hücrelerin yabancı güçler tarafından kontrol altına alınması durumu devlet kurumlarının kontrolündedir.” Dedi.

ffg

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, saldırıların terör eylemi olarak değerlendirildiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Derbent sinagogunda yangın çıktığı görüldü. Derbent sinagoguna yapılan saldırının ardından çıkan yangının da söndürüldüğünü belirtelim.

J

OLAY

Rusya İçişleri Bakanlığı'ndan dün yapılan yazılı açıklamada, Mahaçkale ve Derbent kentlerinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırı düzenlediği bildirildi. Bir polis karakolu, bir sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı iddia edildi.

Ekran görüntüsü

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Çatışmanın ardından sinagogda yangın çıktı ve itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Bölge yetkilileri ve soruşturma komisyonu üyelerinden oluşan bir ekip bir kriz ofisi kurdu. Rusya Soruşturma Komitesi tarafından bölgeye uzmanlar gönderildiği ve saldırganların tespit edilerek yakalanması için bölgede çalışma başlatıldığı bildirildi.

ghfjgkl

KONSER SALONUNA YAPILAN SALDIRIDA 143 KİŞİ ÖLDÜ

Rusya'nın başkenti Moskova'da 22 Mart akşamı “Crocus Belediye Binası” konser salonuna silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla lobide rastgele ateş açtığı görüldü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı gerçekleştiren 4 teröristin de aralarında bulunduğu 11 kişinin yakalandığını duyurdu. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı salondaki çalışmaların tamamlandığını duyurdu.

Korkunç saldırının ardından 143 kişi hayatını kaybetti.

jgkhk

AVRUPA MEDYALARI DAİŞ'E ZARAR VERDİ

Avrupa medyasına yansıyan haberlerde, saldırıların arkasında terör örgütü IŞİD'in olduğu iddia edildi. Öte yandan Rusya'nın başkenti Moskova'da mart ayında bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısında en az 133 kişi öldü, 140'tan fazla kişi de yaralandı. IŞİD'in üstlendiği saldırının ardından Rusya ulusal yas ilan etti.

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Korsan taksi şoförünün kadın müşteriye yaptığı iğrenç davranışKorsan taksi şoförünün kadın müşteriye yaptığı iğrenç davranış
Balyoz cinayetinin sırrı çözüldü!  Balyoz cinayetinin sırrı çözüldü! “Çünkü soyadları aynı…”
Tatilciler geri döndü, İstanbul'da trafik yeniden başladı!Tatilciler geri döndü, İstanbul'da trafik yeniden başladı!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş