3 yaşındaki Filistinli çocuğu boğmaya çalışan Amerikalı kadın gözaltına alındı – Son Dakika Dünya Haberleri

0

ABD'nin Teksas eyaletinde 3 yaşındaki bir erkek çocuğunu, Filistin kökenli Müslüman olduğu için boğmaya kalkıştı. Elizabeth Lupo, Tutuklandı.

Teksas'taki Euless Polis Departmanı Wolf'un cinayete teşebbüsle suçlandığını açıkladı.

Polis kayıtlarına göre olay 19 Mayıs'ta meydana geldi. Filistin asıllı anne ile 3 ve 6 yaşlarındaki çocukları sitedeki yüzme havuzuna girdi.

Amerikalı Elizabeth Wolf, başörtülü annesine nereli olduklarını sorduktan sonra havuza girdi.

ÇOCUKLARA SALDIRDI

Irkçı açıklamalarda bulunan Kurt, daha sonra çocuklara saldırdı. Çocukların annesi hemen havuza atlarken, 6 yaşındaki Wolf'un pençesinden kurtuldu.

Kurt anneye saldırırken, 3 yaşındaki kız çocuğunu da suyun altına itti. Olay yerinde bulunan bir Afrikalı Amerikalı, anne ve çocuğu kurtardı.

42 yaşındaki Wolf, cinayete teşebbüs şüphesiyle tutuklandı.

“NEFRET SUÇU DEĞERLENDİRİLMELİ”

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), yaptığı yazılı açıklamada olayın nefret suçu olarak değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

Söz konusu ailenin ve tüm Müslüman toplumunun korunması çağrısında bulunan CAIR, açıklamasında Filistin asıllı annenin ifadelerine de yer verdi.

Anna, “Bizler Filistin kökenli Amerikan vatandaşlarıyız. Güvende olmak için nereye gitmemiz gerektiğini bilmiyorum. Benim ülkemde savaş var, burada da nefret var. Oğlum travma yaşıyor, kapıyı her açtığımda kaçıyor ve saklanıyor. “ dedi.

Nisan ayında açıklanan verilerde CAIR, geçen yıl Müslümanlardan ayrımcılık ve nefret olaylarına ilişkin 8,61 şikayet aldığını bildirdi.

Bunun son 30 yılın en yüksek şikâyet oranına karşılık geldiğini açıklayan CAIR, 2023 yılının son 3 ayında 3.578 şikâyetin kayıt altına alındığını açıkladı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş