İngiltere Kralı Charles risk altındaki altın renkli keçi ırkına kraliyet unvanı verdi

0
Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

İngiltere Kralı, kürkünün nadir soluk sarı tonunu tamamlayarak, ona kraliyet unvanının onurunu bahşeden keçiyi okşadı.

REKLAM

İngiltere'de Kral III. Charles, nadir ve nesli tükenmekte olan bir altın keçi türüne kraliyet unvanı verdi.

Altın Guernsey keçileri, Birleşik Krallık'ın Nadir Irklar İzleme Listesi'nde 'risk altında' olarak listelenen nadir bir tür haline gelmiş olsa da, artık dünya çapında Kraliyet Altın Guernsey Keçisi olarak tanınacaklar.

Altın Keçi unvanı, Manş Denizi'ndeki Guernsey adasına yaptıkları ziyaret sırasında Kral III. Charles ve Kraliçe Camilla'ya verildi.

Sekiz yaşındaki Tamsin, cinsi temsil etmek üzere seçilen keçiydi.

Tamsin'in sahibi Rebecca Martin, “Umarım bu, tür hakkında farkındalık yaratır” dedi.

İngiliz The Mirror gazetesine göre, altın rengi derisi ve kahverengi kürküyle öne çıkan bu keçi türünün tarihi 200 yıl öncesine dayanıyor.

Miriam Milbourne'un 1920'lerde türü yeniden keşfetmesinden önce soylarının tükendiği düşünülüyordu. Ancak Milbourne, Nazi güçleri 1940'larda adayı işgal ettiğinde onları beslemeye ve evinde tutmaya başladı.

İngiltere'deki Nadir Irkları Hayatta Kalma Vakfı CEO'su Christopher Price, Kral tarafından verilen unvanın, keçi ırkının tarihsel öneminin yanı sıra biyolojik çeşitlilik, çevre ve sürdürülebilir gıda üretimi açısından değerinin de tanındığını söyledi.

Price yaptığı açıklamada, “Keçiler ne yedikleri konusunda seçici olduklarından, onları otlatmak çok spesifik çevresel faydalar sağlayabilir” dedi.

“İngiltere'nin nadir yerli sığır ve at ırklarına verdiği paha biçilmez desteğin devam etmesinden dolayı Majestelerine son derece minnettarız.”

Hayvanlara kraliyet unvanları nasıl verilir?

İngiliz kraliyet ailesinin köpeklere ve atlara olan sevgisiyle bilinmesine rağmen, yakın tarihte ilk kez bir çiftlik hayvanı türüne koruma unvanı veriliyor.

Kraliyet unvanları nadiren Birleşik Krallık Kabine Ofisi'nin tavsiyesi üzerine ve katı standartlara göre verilir.

Kral bu onuru verirken keçinin kafasını okşadı ve kürkünün nadir soluk sarı tonuna iltifat etti.

Kanal Adaları'ndaki Guernsey Bailiwick'te bulunan nadir bir tür olan Altın Guernsey keçileri, son derece nadir bir türdür ve Nadir Irklar İzleme Listesi'ne göre “nesli tükenmekte olan” olarak kabul edilir. Bu dost canlısı ve uysal keçi ırkı çoğunlukla süt üretimi için kullanılır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş