iPhone konum açma / kapatma nasıl yapılır? iPhone konum ayarları nerede?

0

Bazı durumlarda iPhone kullanıcıları konum servislerini açmak veya kapatmak isteyebilir. Bu noktada “iPhone'da konum takibi nasıl açılıp kapatılır?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Konu sorgulanabilir. Konum servisi, adından da anlaşılacağı gibi, cihazınızın nerede olduğunu bulmak için kullanılan bir özelliktir.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

İPhone konumu nasıl açılır/kapatılır?

Herhangi bir teknolojik cihazın konumunu belirlemek için kullanılan işlevselliğe konum hizmeti denir. iPhone cep telefonlarında bu konum bilgisi etkinleştirildiğinde cihazın konumu kolaylıkla bulunabiliyor. Cihazınızdaki bazı uygulama veya programlara erişirken Konum Servisleri kapalıysa, erişilen uygulama veya program kullanıcılara Konum Servislerinin açılmasına izin verilip verilmeyeceğini sorabilir. Genel olarak konum servisleri hava durumu veya harita gibi uygulamaları kullanırken açılması gereken bir özelliktir.

iPhone'da konumu nasıl açabilirim?

Birçok iPhone akıllı telefon kullanıcısı, ihtiyaç duyulduğunda bu konum servislerini açmak, ihtiyaç duyulmadığında ise kapatmak veya özelleştirmek isteyebilir. Konum bilgisinin sürekli açık tutulması bazı gizlilik sorunlarına yol açabileceğinden kullanıcılar bu özelliği yalnızca belirli uygulamalar için açık tutabilirler.

iPhone'da konum servislerini açmak ve kapatmak oldukça basit bir işlemdir. iPhone akıllı telefonlarında konum servislerini etkinleştirmek isteyen kullanıcıların genel olarak izlemesi gereken adımlar şu şekilde:

  • Öncelikle iPhone akıllı telefonunuzun “Ayarlar” bölümüne erişmeniz gerekir.
  • Daha sonra “Ayarlar” bölümündeki “Gizlilik” sekmesine gidin.
  • “Gizlilik” bölümünde “Konum Servisleri” sekmesi bulunmaktadır.
  • “Konum Servisleri” bölümüne tıkladığınızda özellik aktif hale gelecektir.

İPhone'da konumu nasıl kapatabilirim?

iPhone akıllı telefonlarda en çok kullanılan hizmetlerden biri konum hizmetleridir. Konum servisi aktif olduğunda cihazların konumu kolaylıkla tespit edilebilmektedir. Ancak bu hizmetin sürekli aktif olması kullanıcılar açısından bazı gizlilik sorunlarına neden olabiliyor. Gizlilik çok önemli bir konu olduğu için kullanıcılar iPhone mobil cihazlarında konum servislerini kapatmak isteyebilirler. Bu bağlamda iPhone'da konum servislerini kapatmak isteyen kullanıcıların izlemesi gereken adımlar kısaca şu şekildedir:

  • Öncelikle iPhone mobil kullanıcılarının telefonlarındaki “Ayarlar” bölümüne erişmeleri gerekiyor.
  • Daha sonra bu bölümde “Gizlilik” sekmesini bulun ve o sekmeye tıklayın.
  • “Gizlilik” sekmesine “Konum Servisleri” bölümü eklenmelidir.
  • “Konum Servisleri”ne tıklayıp özelliği kapattığınızda konum bilgisi devre dışı kalacaktır.

iPhone konum ayarları nerede?

iPhone konum değiştirme kısayolu ile mobil kullanıcılar konum bilgilerini istedikleri zaman açıp kapatabilirler. Konum servisi yalnızca iPhone akıllı telefonlarda değil, iPad gibi diğer teknolojik cihazlarda da bulunan bir özelliktir. iPhone mobil cihaz kullanıcıları dilerlerse iPhone'un konum ayarları bölümünden konum bilgilerini özelleştirebilir ve konum servislerini yalnızca seçtikleri uygulamalarda aktif tutabilirler.

iPhone'larda konum ayarlarını yapmak için cihazın “Ayarlar – Gizlilik – Konum Servisleri” bölümüne erişmeniz gerekiyor. Kullanıcılar diledikleri zaman “Konum Servisleri” bölümünden konum bilgisini açıp kapatabilirler.

Önceki içerik Sonraki içerik
Paylaşılan meteoroloji: Yeni haftada kavrulacağız! Yarına özellikle dikkat edin

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş