Ferahlatıcı ve besleyici soğuk havuç çorbası tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

0

soğuk havuç çorbası, Sıcak yaz günleri için ya da hafif bir yemek arayanlar için mükemmel bir seçim. Bu çorba besleyici ve canlandırıcı özelliğiyle dikkat çekiyor. Bu tarifte rengarenk ve lezzetli havuçlar soğuk olarak servis edilerek alışılmışın dışında bir çorba deneyimi yaşatılıyor. İşte kolaylıkla hazırlayabileceğiniz soğuk havuç çorbası tarifi…

Malzemeler

  • 4-5 büyük havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı tavuk veya sebze suyu
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak su (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve biber
  • 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
  • Süslemek için: dereotu, nane yaprağı veya maydanoz
  • Üretme

Havuç ve soğanın hazırlanışı:

Havuçları yıkayın, soyun ve ince dilimler halinde kesin. Soğanı soyun ve doğrayın.

Kızarmış sebzeler:

Bir tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtın. Doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun.

Doğranmış havuçları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Baharatları (kimyon ve zerdeçal) ekleyin ve karıştırın.

Çorba Pişirme:

Tencereye tavuk veya sebze suyunu ekleyin. Karışımın kaynamasına izin verin, ardından ısıyı düşürün ve havuçlar yumuşayana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.

Çorbayı karıştırın:

Pişen karışımı ocaktan alıp biraz soğumaya bırakın. Daha sonra pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmak için bir blender veya daldırma blenderi kullanın. Çorba çok koyu olursa su ekleyerek inceltebilirsiniz.

Çorbayı soğutun ve servis yapın:

Harmanlanan çorbayı bir kaseye alıp buzdolabında soğumaya bırakın (en az 2 saat). Servis yapmadan önce çorbaya yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Dekorasyon ve servis:

Soğuk havuç çorbasını kaselere dökün. İnce kıyılmış dereotu, nane yaprakları veya maydanozla süsleyin. İsteğe göre limon dilimleri de ekleyebilirsiniz.

Öneriler

Çorbanın soğutulması lezzetinin stabil olması açısından önemlidir. Bu yüzden yeterince soğuduğundan emin olun.

Yoğurt çorbaya kremsi bir doku ve ferahlatıcı bir tat verir. Dilerseniz daha yoğun bir lezzet için yoğurdu artırabilirsiniz.

Vegan bir seçenek istiyorsanız yoğurt yerine süt içermeyen yoğurt kullanabilir, tavuk suyu yerine sebze suyunu tercih edebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş