Askeri açıdan güçlü olmak zorundayız

0

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre Güler, Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndaki (ÖKK) ihtisas kursunun mezuniyet törenine katıldı.

Güler, burada yaptığı konuşmada, özel kuvvetlerin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gözbebeği olduğunu belirterek, zorlu eğitimleri başarıyla tamamlayıp mezun olan Kahverengi Berelileri tebrik etti.

Başta komşu coğrafya olmak üzere birçok bölgede ciddi gelişmelerin yaşandığını ve buna bağlı olarak risklerin, tehditlerin ve tehlikelerin arttığını vurgulayan Güler, şöyle konuştu: “Böylesine hassas bir süreçte Bakanlığımız ve görev ve sorumlulukları artan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana en kapsamlı ve sorumlu güç haline gelmişlerdir.” “Şüphesiz ki en etkin faaliyetlerini yürütüyor, özel kuvvetlerimiz üstlendikleri büyük sorumluluklar ve bu faaliyetleri gerçekleştirirken elde ettikleri başarılarla müstesna bir yere sahip.” dedi.

Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelede tarihi başarılara imza attığı ve ulaşılmaz sayılan yerlere girdiği dönemde özel kuvvetlerin bu başarılara hayati katkı sağladığını söyledi.

Özel kuvvetlerin dünyadaki emsalleri arasında öne çıktığını vurgulayan Güler, Kahverengi Berelilerin Türk ordusunun gücünü artırdığını söyledi.

Güler, sürekli gelişen teknolojinin etkisiyle savaş doktrinlerinin ve muharebe kavramlarının değiştiğini vurgulayarak, özel kuvvetler gibi kritik ve asimetrik görevleri yerine getirebilecek bir gücün varlığının büyük önem kazandığını söyledi.

Bakan Güler şöyle devam etti:

“Ordumuzumuzun son derece nitelikli personele ve en modern araç, silah ve teçhizata sahip bir donanmaya sahip olması gerekmektedir. Dünya tarihinin en güçlü ordularından biri olan kahraman ordumuzun gurur kaynağı olan özel kuvvetlerimiz. Muzaffer geçmişindeki yüksek dövüş yeteneği, disiplini ve başarısıyla, sizi bekleyen ağır yükler nedeniyle, şanlı bir birliğin mensubu olmak elbette her biriniz için büyük bir onurdur. Bu bağlamda siz değerli meslektaşlarıma bir tavsiyede bulunmak istiyorum, çünkü özel kuvvetler personelinin fiziki kabiliyetleri yüksek olmalıdır “Bilgi ve becerisini gerektiren zorlu görevlere her zaman hazır olmalıdır.”

“Kahverengi Bereliler yeri doldurulamaz personeldir”

Bakan Güler, özel kuvvetler personelinin yerine getirecekleri görevlerde takım ruhu sergilemeleri, bireysel ve mesleki becerilerini en üst düzeyde sergilemeleri gerektiğini söyledi.

Güler, ne kadar yetenekli olursanız olun, stratejik düşünme, akılcı davranış, sabır ve azmin yanı sıra büyük bir irade, kararlılık, azim ve coşkunun da vazgeçilmez olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Kahverengi bereliler boşlukları dolduran değil, yeri doldurulamaz personeldir. Bu nedenle bilginizi sürekli yenilemeniz, her zaman en iyisi için çalışmanız ve her zaman bir adım önde olmanız gerekir. Kazanacağınız tüm deneyimlerden mutlaka en iyi şekilde yararlanmalısınız. Çünkü öğrenme ve yeterlilik, durgunluk Öte yandan, karşılaştığınız her engeli yeteneklerinizi sergilemek ve deneyimlerinizden ders çıkarmak için bir fırsat olarak görün. Tehlike zamanlarında akıllı ve cesur, sıkıntı zamanlarında ise sessiz ve kararlı olun. Rahatladığınız anlarda dikkatli olun. “Bu size birçok anı yaşatacaktır.”

“Önce askeri açıdan güçlü olmalıyız”

Türkiye'nin konumu nedeniyle son derece kritik bir coğrafyada bulunduğunu vurgulayan Güler, köklü devlet geleneği ve stratejik yaklaşımlar doğrultusunda uluslararası güvenliğe, barışa ve istikrara önemli katkılar sağlandığını söyledi.

Bakan Güler, bölgesinde yaşanan krizlerin önlenmesi için Türkiye'nin hem ilgili ülkelerde hem de uluslararası platformlarda müzakere masalarında vazgeçilmez ve etkili bir aktör haline geldiğini belirterek, şunları kaydetti: “Ülkemizin tüm sektörlerdeki hak ve çıkarlarının korunması amacıyla ve aynı zamanda uluslararası alanda da etkinliğini sürdürebilmek için öncelikle askeri açıdan güçlü olmamız gerekiyor.” “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz bu tarihi dönemde, “Türkiye Yüzyılı” hedeflerimiz çerçevesinde, en önemli üslerimizden biri olan özel kuvvetlerimiz, kararlılıkla ve kararlılıkla çalışarak, daha büyük ve daha güçlü Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri de bu tarihi misyonun önemli bir parçasıdır.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Almanya'da düzenlenen ve 19 ülkeden 36 takımın katıldığı Avrupa'nın sekizinci en iyi keskin nişancı takımları yarışmasında Türkiye'ye şampiyonluğu getiren Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı personelini de tebrik etti.

Mete Han'dan Sultan Alparslan'a, Fatih Sultan Mehmed'den Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar tüm devlet adamlarını ve komutanlarını ve bugüne kadar tüm devlet adamlarını ve komutanlarını saygıyla andığını belirten Güler, şöyle konuştu: “Vefat eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle anıyoruz. rahmet ve minnetle, gazilerimize ve şehitlerimizin kıymetli ailelerine ve gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyor, yolunuz ve bahtınız açık, bilekleriniz hayırlı olan sevgili Kahverengi Berelilerimizi bir kez daha sevgi ve hürmetle selamlıyorum. güçlüsün ve kılıçların her zaman keskindir” dedi.

İhtisas kursunun mezuniyet töreninde Bakan Güler'e, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da eşlik etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş