Sağlıkta şiddeti protesto edenlere ceza – Son Dakika Sağlık Haberleri

0

Ordu Fatsa'da Genel Sağlık-İşçi Sendikası'nın talebi üzerine iş bırakma eylemi düzenleyen sağlık çalışanları hakkında idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında sağlık çalışanlarına “uyarı” yaptırımı uygulandı.

Yayınlanma: 18.08.2024 – 04:00

Abo Ol

google-haberler

6 Temmuz 2022'de Konya Şehir Hastanesi'nde hasta yakınının silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karakaya, hayatını kaybetti. Sağlık çalışanları “Sağlıkta şiddete son” demek için çeşitli eylemler gerçekleştirdi. Ordu Fatsa'da Genel Sağlık-İşçi Sendikası'nın talebi üzerine iş bırakma eylemi düzenleyen sağlık çalışanları hakkında idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında sağlık çalışanlarına “uyarı” yaptırımı uygulandı.

'Hukuki gerekçesi yok'

Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği (SAHADER) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aktürk, söz konusu kararın hukuki bir gerekçesinin bulunmadığını söyledi. Yöneticilerin sağlık çalışanlarına zorbalık yapmak için bu uygulamayı benimsediğini söyleyen Aktürk, sağlık sektöründe şiddetin önlenmediğini vurguladı. Aktürk, “Şiddet artıyor ama önlem alınmıyor. Yetkililer çeşitli açıklamalar yapıyor ancak sağlık çalışanlarını korumaya yönelik hiçbir önlem alınmıyor. Bu durum en çok Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) görülüyor” dedi. Karara itiraz edildiğini ve bu yaptırıma ilişkin birçok emsal bulunduğunu belirten Aktürk, “Sonucunun belli olduğu durumlarda kamu zararı yaratıyorlar.”

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş