Meslektaşları tecavüz edilerek öldürülmüştü! Doktorlar harekete geçti… Şiddetten korunmak için yasa talep ediyorlar

0

Meslektaşlarının tecavüze uğraması ve öldürülmesine tepki olarak ülke genelinde süresiz grev yapma kararı alan doktorlar, başkent Yeni Delhi'de Sağlık Bakanlığı önünde toplandı.
Hindistan Tabipler Birliği Genç Doktorlar Ağı'ndan Dhruv Chauhan, Press Trust of India haber ajansına şunları söyledi: “Ülkenin dört bir yanındaki doktorlar güvenliğimiz için bir yasa çıkarmanın neden bu kadar zor olduğunu merak ediyorlar.” dedi. Chauhan, “Grev, tüm talepler resmi olarak karşılanıncaya kadar devam edecek” dedi. Bilgisini paylaştı.

ŞİDDETE KARŞI KORUMAK İÇİN DAHA GÜÇLÜ YASALAR GEREKİYOR

Doktorlar “Gecikmiş adalet, adalet değildir” yazılı pankartlar taşıdı. Doktorlar, sağlık çalışanlarını şiddetten korumak için daha sert yasalar talep etti ve görev başındaki sağlık çalışanlarına yönelik her türlü saldırının, kefaletle serbest bırakılamayan bir suç olarak değerlendirilmesi çağrısında bulundu.
Hipokrat Yemini'ne uygun olarak hastaları tedavi etmeye devam edeceklerini açıklayan doktorlar, bakanlık önünde bekleyen hastalara ücretsiz ayakta tedavi hizmeti vermeye çalıştı ancak polis tarafından engellendi.

doktor

Hindistan hükümeti grev yapan doktorlardan göreve dönmelerini istedi ve talepleri değerlendirmek üzere bir komite kurulacağını duyurdu.

doktor2

NE OLDU?

Hindistan'ın Batı Bengal kentindeki Kalküta'daki RG Kar Tıp Fakültesi'nde çalışan 31 yaşındaki doktor, çalışanlara ayrılmış banyo olmaması nedeniyle 8 Ağustos'ta 36 saatlik vardiyanın ardından bir seminer odasında uyudu.
Ertesi sabah ekipler, kadının cansız, yarı çıplak ve vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralanmış cesedini buldu. Hastanede gönüllü olarak çalışan Sanjoy Roy isimli bir polis memuru olayla ilgili olarak tutuklandı ancak “örtbas etme ve ihmal” iddialarının ardından dava yerel polisten Merkez Soruşturma Bürosu'na (CBI) devredildi. .

doktor 1

BİNLERCE KİŞİ DEHŞETİ PROTESTO EDİYOR

Hint basınında yer alan haberlere göre, sosyal medyadan yapılan çağrıların ardından Batı Bengal'in çeşitli kentleri ve Kalküta kentinde binlerce kişi toplandı. Çoğunluğu kadın olan protestocular, “Geceyi Geri Alın” sloganıyla düzenlenen eylemlerde ellerinde meşale ve pankartlarla yürüdü, “adalet istiyoruz” gibi sloganlar attı. Kalküta'da 100 noktada gösteriler yapılırken, Yeni Delhi, Haydarabad, Mumbai ve Pune gibi şehirlerde de eylemler düzenlendi.
Ülkenin çeşitli şehirlerinde çok sayıda doktor, meslektaşlarının tecavüze uğraması ve öldürülmesi nedeniyle süresiz grev kararı aldıklarını açıkladı. (AA)

Bu içerik Evin Özbey tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş