ABD’de hastaneye ‘Kafatası kemiğimi kaybettiniz’ davası

0

Atlanta, Georgia'daki Emory Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ameliyatı geçiren Fernando Cluster, geçici olarak çıkarılan kafatası kemiklerinin bulunamaması nedeniyle dava açtı. Davada, Cluster'a sentetik bir kafatası implantı yaptırmak zorunda kaldığı, toplamda 146.800 dolardan fazla harcadığı ve bu süreçte enfeksiyon kaptığı iddia edildi.

Dilekçeye göre Cluster, Eylül 2022'de intraserebral kanama (beyinde kanama) nedeniyle hastaneye kaldırıldı. İlk ameliyat sırasında kafatasından 12 santimetre genişliğinde ve 15 santimetre uzunluğunda bir kemik parçasının geçici olarak çıkarılması gerekti.

Cluster iyileştikten sonra Kasım ayında kranioplasti (kafatasındaki deformasyonları ve/veya malformasyonları düzeltme ameliyatı) için hastaneye döndü. Yeni bir ameliyata girecek ve çıkarılan kemik parçası yerine konulacaktı.

Ancak hastane personeli, kranioplasti ameliyatına hazırlandıkları Cluster'a ait kemiği bulamadı. Dilekçeye göre, Emory Hastanesi personeli kemik parçasını almaya gittiğinde, hastalara ait olan çok sayıda tanımlanamayan kemik vardı ve hangilerinin Cluster'a ait olduğundan emin değillerdi.

Bu nedenle Cluster sentetik bir kafatası implantı yaptırmak zorunda kaldı ve 19.000 dolar ödedi. Hastanede kalış süresi uzadıkça adam ikinci ameliyattan sonra enfeksiyon kaptı ve toplam masrafı 146.800 doları aştı. Eşi Melinda Cluster ile birlikte hastaneye dava açan Cluster, şimdi ise açıklanmayan bir miktar tazminat istiyor.

Dilekçede, Cluster'ın hastanenin ihmali nedeniyle kalıcı sorunlar yaşadığı ve işe gidemediği belirtildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş