Avrupa’dan Visa ve Mastercard’a rakip olacak yeni bir ödeme sistemi geliyor

0
Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

ABD'nin ödeme sistemleri Visa, Mastercard, PayPal, Apple ve Google Pay ile rekabet edecek “Wero” adlı ödeme sistemi ilk kez Belçika'da kullanıma sunulacak.

REKLAM

“Wero” adı verilen ödeme sistemi, 16 Avrupalı ​​banka ve finans kuruluşundan oluşan bir konsorsiyum olan Avrupa Ödemeler Girişimi'nin (EPI) tüm işletmelere ve vatandaşlara tek bir dijital ödeme hizmeti sunmak amacıyla 2021 yılında yıllar süren çalışmaları sonucunda ortaya çıktı.

Payconiq ve iDEAL gibi halihazırda kullanılan bazı ödeme sistemlerini temel alan Wero dijital cüzdan, müşterilerin IBAN'a gerek duymadan sadece bir telefon numarasıyla para transferi yapmasına olanak tanıyor.

Ayrıca yavaş yavaş müşterilere Avrupa'daki diğer kullanıcılara para gönderme olanağı da sunuyor.

Temmuz ayının sonundan itibaren müşterilerine “7/24” sistemini ücretsiz sunacak olan Belçika bankası KBC'den bir yetkili, şunları söyledi: “Uluslararası ödeme yapabilmenin yanı sıra en önemlilerinden biri de Wero'nun avantajı kolayca para gönderip alma hızı.”

Bu girişim yalnızca Euro bölgesinde (27 Avrupa Birliği üye devletinden 20'sini kapsayan) dijital ödemeleri kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda AB'nin finansal hizmetlerde stratejik özerkliğe ulaşma arzusuna da yanıt verecek.

Şu ana kadar Avrupa kaynaklı ve kıtayla özdeşleşmiş bir dijital sistem çözümü bulunmuyor.

Avrupa Merkez Bankası'nın tahminlerine göre 20 avro bölgesi ülkesinin 13'ünde ulusal kart sistemi bulunmuyor. Bu nedenle uluslararası tedarikçilere güveniyor. Bu sağlayıcılar, Euro Bölgesi'nde elektronik olarak yapılan tüm kart işlemlerinin %64'ünü oluşturmaktadır.

Brüksel'deki finansal kampanya kuruluşu Positive Money'in bir sözcüsü Euronews'e şöyle konuştu: “Tamamen Avrupa'ya özgü bir ödeme hizmeti, tüketicilere ve mali açıdan dışlanmış olanlara fayda sağlayabilecek bankacılık ve ödeme sistemlerini çeşitlendirme konusunda büyük bir potansiyele sahip.”

Ancak EPI'nin özel bankalar tarafından başlatılan özel bir girişim olmaya devam ettiğini belirten kuruluş, bu sistemin Avrupa Merkez Bankası'nın euro bölgesi genelinde serbestçe kullanılabilen “dijital euro”su olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı. alternatif bir ödeme aracı olarak tasarlanmıştır.

Avrupa Tüketici Örgütü (BEUC) de bu girişimi memnuniyetle karşıladı ancak bunun tüm tüketicilerin kullanımına sunulması için hâlâ iyileştirilmesi gereken şeyler olduğunu vurguladı.

Anna Martin, “Örneğin ödeme kartları sağlamak, geri ödeme mekanizması sunmak, tüketicilerin çevrimiçi alışverişlerinde güven oluşturmak ve bunların tüm AB ülkelerinde veya en azından Euro bölgesinde kullanılabilmesini sağlamak gerekiyor” dedi. kuruluşun finansal hizmetler politikası başkanı Euronews'e şunları söyledi:

2025 ve 2026'da Wero'nun, çevrimiçi satıcılara QR kodları aracılığıyla ödeme yapma yeteneği ve şimdi satın al-sonra öde gibi diğer özellikler de dahil olmak üzere yeni özelliklerle geliştirilmesi bekleniyor.

EPI CEO'su Martina Weimert, “Kişiden kişiye işlemlerle başlıyoruz, ancak Wero'nun asıl hedefi bankaların basitliğini, anlık işlemlerini ve güvenilirliğini birleştirerek her türlü ödemeyi tek bir cüzdan aracılığıyla sunmaktır” dedi. Wero toplantısının ardından yapılan açıklama. Almanya'da lansmanı yapılıyor.

BNP Paribas, ING ve Société Générale bankaları, EPI'nin bu hizmeti yılın ikinci yarısında bankacılık uygulamalarına entegre edeceği 16 banka ve finans kurumu arasında yer alıyor.

Almanya ve Belçika'nın ardından Fransa bu sonbaharda sisteme geçmeyi planlarken, Hollanda ve Lüksemburg da 2024 yılı sonuna doğru bu sisteme katılacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking casibom