Bağırsaktan beyne giden sağlık! Kefir içmenin faydaları nedir? Alzheimer’a karşı doğal kalkan…
Diyetisyen Beyza Tezraf, Kefir’in bağırsak iltihabının son bilimsel çalışmalarda bağırsağın iltihaplanmasını baskıladığı gerçeğine dikkat çekti. Kefir, Alzheimer’a karşı koruyucu bir yiyecek olabileceğini söyledi. Ancak, sadece bu etkiyi görmek için Kefir’i tüketmenin yeterli olmayacağının altını çizdi.
‘Kefir nörinflamasyonu azaltabilir’
Diyetisyen takrak, bağırsakta iltihaplanmaya neden olan bazı maddelerin kefir tarafından bastırılabileceğini söyledi.
“Alzhemer ile mücadelede bütünsel bir yaklaşım şarttır”
Alzheimer’ı çatıda birçok delikli bir ev olarak düşünmemiz gerektiğini söyleyerek, Diyetisyen Tağrafı şunları söyledi: “Bu çatıyı onarmak istiyorsanız, tüm delikleri kapatmak zorundasınız. Enflamasyon bunlardan sadece biridir.
“Kefir tek başına yeterli değil”
Diyetisyen Tağraf, Alzheimer’ın şüphe ile gelen hastalarda sadece bir tedavi yöntemine odaklanmadığını söyledi, “Bir yandan tıbbi tedavi uygulanır, bir yandan diyet düzenlenirse, uygun beyin stimülasyonu yapılırsa, bilişsel rehabilitasyon uygulanır. Alzheimer hastaları büyük önem taşır.
“Beyin yaşlanma süreci fiziksel ve zihinsel aktiviteleri destekleyerek yavaşlatılabilir”
Diyetisyen Tağraf, beyin yaşlanma sürecinin yemek yeme, fiziksel aktiviteyi artırarak ve zihinsel aktiviteleri destekleyerek yavaşlatabileceğini söyledi. Gözlemleyebiliriz. ”
(DHA)