Bahçeli’den Orta Doğu çıkışı! O ülkelere seslendi: ‘Kudüs Paktı’ oluşturulmalıdır

0

Gerginliğin en üst seviyede olduğu Ortadoğu'ya ilişkin MHP Lideri Devlet Bahçeli'den yeni bir açıklama geldi. Barış ve huzurun korunması için kalıcı bir çözümün olması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, “Başta Türkiye, Suriye, Irak ve Mısır olmak üzere bölge ülkelerinin inisiyatifiyle bir 'Kudüs Paktı' oluşturulmalı.” O çağırdı.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle;

“Geldiğimiz noktada öncelikle kan dökülmesini durduracak bir ateşkes rejiminin hızla hayata geçirilmesi gerekiyor. Daha sonra Ortadoğu'da sürdürülebilir barış ve huzurun sağlanması için tedbirlerin hızla alınması gerekiyor. Bunun için Son olarak Türkiye, Suriye, Irak ve Mısır başta olmak üzere bölge ülkelerinin inisiyatifiyle bir “Kudüs Paktı” oluşturulmalıdır.

b2

2) Türkiye, Ortadoğu'da kalıcı barış ve çözüm için tek seçeneğin, başkenti Doğu Kudüs olmak üzere, 1967 koşullarında bir an önce bağımsız bir Filistin devletinin kurulması olduğunu başından beri savundu. Türkiye, Filistin davasının samimi bir savunucusudur. “Aziz Türk milleti, hükümetiyle ve muhalefetiyle bu mücadeleyi sürdürmektedir.”

Önceki içerik Sonraki içerik

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş