Bakan Tunç’tan Diamond Tema açıklaması! ‘Eleştiriler, haksız eleştirilerdir’

0

Sosyal medya fenomeni 'Diamond Tema'nın YouTube kanalında yayınlanan tartışmada kullandığı ifadeler sosyal medyada gündem olurken, ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç soruşturma başlatıldığını açıklayarak şunları söyledi: “Yakalama kararı çıkarıldı. Diamond Tema için çünkü kendisi yurt dışında.” Bakan Tunç da açıklamasında şunları söyledi: “İslam dini ve sevgili Peygamberimiz hakkında kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez.” Bu açıklamanın ardından Bakan Tunç'tan yeni bir açıklama geldi; Bakan Tunç, başlatılan adli soruşturmalardan rahatsız olanların yaptığı eleştirilerin haksız eleştiriler olduğunu belirtti.

Bakan Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Düşünceleri açıklama ve yayma özgürlüğü demokratik toplumların vazgeçilmez koşuludur.

Devletler nasıl bu özgürlüğü kendi ulusal kanunlarında güvence altına almaya çalışıyorsa, bu hak uluslararası hukuk normlarında da korunmaktadır.

Anayasamızın 25 ve 26. maddeleri, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10. maddesi ve Birleşmiş Milletler Siyasi ve Medeni Haklar Sözleşmesinin 19. maddesi bu hakkın kullanımını ve tabi olacağı sınırlamaları düzenlemektedir.

Anayasamızda ve tüm uluslararası hukuk normlarında herkesin, düşünce ve kanaatlerini tek başına veya toplu olarak söz, yazı, resim veya diğer yollarla açıklama ve yayma hakkına sahip olduğu ve bu özgürlüğün, bilgi edinme veya bilgi edinme özgürlüğünü de içerdiği belirtilmektedir. resmi makamların müdahalesi olmadan haber veya fikirleri yaymak. Bu özgürlüklerin kullanılması, milli güvenlik, kamu düzeni, Cumhuriyetin temel niteliklerinin ve Devletin ülkesi ile bölünmez bütünlüğünün korunması amacıyla yasaklanabilir. ulus, suçların önlenmesi, suçluların cezalandırılması, devlet sırrı olarak usulüne uygun olarak açıklanan bilgilerin açıklanmaması, başkalarının şöhret veya haklarının, özel ve aile hayatlarının veya hukukun korunmasıdır. Mesleki gizliliğin korunması veya yargı görevinin doğru bir şekilde yerine getirilmesi amacıyla sınırlandırılabileceği belirtildi.

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu teşkil eden sosyal medya ve bazı yazılı basın aracılığıyla başkalarının haklarına ve itibarına saygı sınırlarını aşan ve dini değerleri alenen aşağılayan kişilerin cezalandırılması kanunumuzun açık bir hükmüdür. ​Halkın bir kesiminin benimsediği kanunlar TCK 216 kapsamında cezalandırılacak.

Son dönemde bazı sosyal medya kanallarında ve medya kuruluşlarında başlatılan adli soruşturmalardan rahatsız olanların, Peygamberimiz hakkında ifade özgürlüğünün sınırlarını aşan iftira ve çirkin ifadeler kullanması nedeniyle yönelttiği eleştiriler son derece haksızdır.

“Bu tür düşünce açıklamalarının suç teşkil edip etmediğini soruşturma aşamasında savcılarımız, ceza yargılaması aşamasında ise tarafsız ve bağımsız mahkemelerimiz değerlendirecek.”

Sıkmak

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Barajın içine girmişlerdi: Acı haber geldi!Barajın içine girmişlerdi: Acı haber geldi!
o ülkede O ülkede “ulusal acil durum” ilan edildi!
Ortadoğu'da yeni kriz, hedefte ülke: İsrail açıkladı: 'Saldırı planı onaylandı'Ortadoğu'da yeni kriz, hedefte ülke: İsrail açıkladı: 'Saldırı planı onaylandı'

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş