Bazı Android telefonlar 161 ülkede otel odalarının kilidini açabiliyor

0

NFC teknolojisini destekleyen Android akıllı telefonların, özellikle otellerde gördüğümüz kart takma sistemlerini hackleyebildiği ortaya çıktı. Siber güvenlik uzmanları ve beyaz şapkalı hackerların yaptığı araştırmaya göre bu kritik önemdeki soru şu:DormakabaAdlı bir firmanın piyasaya sürdüğü kart takma sistemlerini etkiliyor. Edinilen bilgiye göre Dormakaba, 161 ülkede 13 binden fazla işletmenin tercih ettiği bir marka. Bu aşağı yukarı 3 milyondan fazla otel odasının Android telefon yardımıyla açılabileceği anlamına geliyor.

SAVUNMAZ GÜVENLİK VAR

Webtekno’ya göre kart yerleştirme sistemlerini hacklemek zaten mümkün. Bir bilgisayar korsanı ilk önce fiziksel olarak bir oda kartına erişir. RFID sistemini okuyup yazabilen 300 dolarlık bir cihaz, kartın içindeki bilgilere ulaşmanızı sağlar. Bunun sonucunda manyetik kartlar oluşturulur ve bu kart söz konusu kapıyı açar. Android telefonlarda bulunan NFC özelliğinin bu süreci kolaylaştırdığı ortaya çıktı.

Siber güvenlik uzmanları yeni tespit edilen hackleme yöntemi hakkında Dormakaba ekibine bilgi verdi.. Konuyla ilgili açıklama yapan şirket, güvenlik açığının tamamen kapatılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. Şirket, tüm müşterilerinin işine yarayacak bir çözüm bulmak için çalışmaya devam ediyor. Ancak sürecin ne zaman tamamlanacağı henüz bilinmiyor.

Bu arada; Kartlı erişim sistemleri, 2012 yılında düzenlenen bir bilgisayar korsanlığı etkinliğinde de yaygınlaştı.

Bir bilgisayar korsanı, “Onity” adlı bir şirketin ürettiği kapı kilitlerini kolayca hacklemeyi başardı. Onity o yıllarda bu olaya pek önem vermedi. Bilgisayar korsanı daha sonra 10 milyondan fazla otel odasının kapılarını herkese açan hackleme yöntemini kamuoyuyla paylaştı. Bu nedenle otel odalarındaki hırsızlık vakaları da arttı. Geçmişte olaydan haberdar olan siber güvenlik uzmanları Dormakaba olayında kullanılan hackleme yöntemini tüm detaylarıyla kamuoyuyla paylaşmamıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber