Çin, Ay’ın uzak tarafından Dünya’ya kaya ve toprak örneklerini getiren ilk ülke oldu

0
Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Ay'a gönderilen Chang'e-6 isimli gezici Salı günü kuzey Çin'e indi.

REKLAM

Çin'in Chang'e 6 gezgini, Ay'ın uzak tarafından toplanan kaya ve toprak örnekleriyle Salı sabahı kuzey Çin'in İç Moğolistan bölgesinde planlanan bölgeye indi.

Bir uydu, bir sonda, iniş ve çıkış araçları ve bir dönüş mekiğinden oluşan Chang'e 6, Ay'ın karanlık yüzeyinden kaya ve toprak örnekleri toplayan ilk keşif göreviydi ve Çin, bu görevi gerçekleştiren ilk ülke olarak tarihe geçti. böyle yaparak.

Çinli bilim insanları, 2,5 milyon yıl öncesine ait volkanik kaya ve diğer malzemeleri içereceğini söyledikleri örneklerin, Ay'ın her iki tarafındaki coğrafi farklılıklar hakkındaki sorulara yanıt verebileceğini umuyorlar.

Geçmişte ABD ve Sovyetler Birliği Ay'ın yakın tarafından örnekler toplamış olsa da Çin operasyonu, Ay'ın uzak tarafından örnekler alıp Dünya'ya getiren ilk operasyon oldu.

Ay'ın Dünya'dan görülmeyen uzak tarafı; Yakın taraf Dünya'dan görülen taraf olarak bilinir.

Uzak tarafta, yakın tarafta görülen nispeten düz alanların aksine, dağların ve çarpma kraterlerinin bulunduğu biliniyor.

“En temel sorulara yanıt bulunabilir”

Çin'in yürüttüğü görev kapsamında 3 Mayıs'ta Dünya'dan ayrılan Chang'e 6 adlı ay sondasının yolculuğu 53 gün sürdü.

Çin Bilimler Akademisi'nden jeolog Zongyu Yue, akademi ile işbirliği içinde yayınlanan Innovation Monday dergisine verdiği demeçte, örneklerin “ay bilimi araştırmalarındaki en temel bilimsel sorulardan birine cevap vermesinin beklendiğini: hangi jeolojik aktivitenin sorumlu olduğunu” söyledi. iki kısım arasındaki farklar nelerdir?” dedi.

Son yıllarda Çin, Ay'a birçok görevi başarıyla gerçekleştirdi. Son olarak Chang'e 5 sondası ile Ay'ın yakın tarafından örnekler topladı.

Gezicinin aynı zamanda Ay'ın geçmişinden meteor etkilerinin izlerini taşıyan malzemeleri de Dünya'ya geri getirmesi umuluyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş