Da Vinci’nin ‘Dünyanın Kurtarıcısı’ tablosunun Riyad’da sergileneceği iddia edildi

0
Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın satın aldığı Leonardo da Vinci tablosunu Riyad'da kurulacak müzenin merkezine yerleştirmeyi planladığı düşünülüyor.

REKLAM

Leonardo da Vinci'ye atfedilen Rönesans tablosu “Dünyanın Kurtarıcısı” (Salvator Mundi), 2017 yılında Christie's müzayedesinde 450 milyon dolara (406 milyon euro) satılarak müzayedede satılan en pahalı tablo unvanını kazandı. Ancak İsa'yı Kurtarıcı Mundi olarak tasvir eden bu tablo şu ana kadar hiçbir sergide sergilenmedi.

BBC'nin yayınladığı haberde, eserin Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman tarafından satın alındığı için İsviçre'nin Cenevre kentindeki bir depoda saklandığı ve yakın zamanda Körfez'e doğru yola çıkacağı belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre Veliaht Prens, Dünyanın Kurtarıcısı'nı Riyad'da kurulacak müzenin “en önemli eseri” yapmayı planlıyor.

Princeton Üniversitesi Yakın Doğu çalışmaları profesörü ve Muhammed bin Salman'ın yakın arkadaşı Bernard Haykel'in açıklamalarının yer aldığı haberde, prensin Haykel'e şunları söylediği aktarıldı: “Riyad'da çok büyük bir müze inşa etmek istiyorum, sadece Mona Lisa'nın yaptığı gibi.” “İnsanların ilgisini çekecek bir iş istiyorum.”

BBC muhabiri Jonathan Rugman, Muhammed bin Selman'ın yükselişine ilişkin kapsamlı makalesinde, Dünyanın Kurtarıcısı'nı satın almasının Suudi Arabistan'ı modernleştirme çabasının bir parçası olduğunu iddia ediyor.

Rugman, “Bu tablonun (prens tarafından) 2017 yılında satın alınması onun özgür bir zihne sahip olduğunu ve risk almaktan korkmadığını gösteriyor” dedi. Batı geride kaldı.”

Öte yandan tablonun Leonardo da Vinci'ye atfedilmesi sanat camiasında hararetli tartışmalara yol açtı.

Bazı uzmanlar eserin Da Vinci'ye ait olduğunu düşünürken, diğerleri tablonun tarzının, özellikle de figürün oranları ve yüz özellikleri açısından Leonardo'nun bilinen eserleriyle eşleşmediğini savunuyor. Tablonun kapsamlı restorasyonu bu tartışmaları daha da alevlendirdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş