Devlet Başkanı “ulusal acil durum ilan ediyorum” sözleriyle haberi verdi!

0

Yonha'nın haberine göre Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, başkent Seul'ün güneyindeki Seongnam araştırma ve geliştirme merkezinde “düşük doğum oranı ve yaşlanan nüfus” konulu toplantıda konuştu.

“ULUSAL DEMOGRAFİK DURUM İLAN EDİYORUM”

Yoon, hükümetin düşük doğum oranıyla mücadele için her türlü çabayı göstereceğini belirterek, “Bugün resmi olarak ulusal nüfus acil durumu ilan ediyorum. Düşük doğum oranı sorunu aşılana kadar kapsamlı bir müdahale sistemini devreye sokacağız.” dedi.

Yoon, bu bağlamda üç ana alana odaklanacaklarını söyledi: “İş ve yaşamı dengelemek, çocuk bakımını iyileştirmek ve daha iyi barınma sağlamak.”

Ebeveynlerin eğitim yükünü hafifletmek için çocuk bakım desteklerinin artırılacağı ve ilkokullarda okul sonrası programların genişletileceği sözünü veren Yoon, tedbirlerin uygulanmasını sağlamak amacıyla geçici olarak Stratejik Nüfus Planlama Bakanlığı'nın kurulacağını kaydetti.

33

DOĞUM ORANI EN DÜŞÜK ÜLKE: GÜNEY KORE

Güney Kore, 2023'te doğum oranının en düşük olduğu ülkeler arasında 0,72 ile ilk sırada yer aldı.

Güney Kore İstatistik Enstitüsü'nün 19 Mart'ta yeni doğan bebek sayısına ilişkin yayınladığı veriler, ülkede yıllık doğum sayısında yaşanan düşüş eğiliminin son yıllarda da devam ettiğini gösteriyor.

(AA)Bu içerik Doğukan Akbayır tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Adalet Bakanlığı duyurdu!  Adı skandallara karıştı: Hakim GA ihraç edildiAdalet Bakanlığı duyurdu! Adı skandallara karıştı: Hakim GA ihraç edildi
TEM ve Kırıkkale'de yoğunluk yaşandıTEM ve Kırıkkale'de yoğunluk yaşandı
Kıyamet koptu: Marmaray'da kavga ettiler!  Sebebi...Kıyamet koptu: Marmaray'da kavga ettiler! Sebebi…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş