Dünya, ‘teknik olarak’ Güneş’in yörüngesinde dönmüyor – Son Dakika Bilim Teknoloji,Dünya Haberleri

0

Gezegenlerin yörüngelerini gösteren animasyonlar bir yere kadar size yalan söylüyor. Daha doğrusu gezegenlerin yörüngelerinin tanımını basitleştiriyorlar.

Böylece öğretmenler hâlâ Dünya'nın var olan tek gezegen olmadığını anlamaya çalışan çocuklara yardımcı olabilirler. çift ​​merkezli (Ağırlık merkezi) kavramını açıklamak zorunda değildir.

ÇİFTLİK MERKEZİ NEDİR?

NASA, bu konuyla ilgili web sitesinde şu bilgileri sunuyor:

“Kepler'in üçüncü yasası, karşılıklı olarak birbirinin etrafında dönen iki nesnenin kütleleri arasındaki ilişkiyi ve yörüngenin belirlenmesini açıklar. Daha büyük bir yıldızın etrafında dönen küçük bir yıldız düşünün. Her iki yıldız da aslında ağırlık merkezi adı verilen ortak bir kütle merkezi etrafında dönüyor. “Büyük bir gezegenle birlikte bir yıldızın ağırlık merkezi etrafındaki hareketinin ölçülmesi, uzak yıldız sistemlerini keşfetmek için kullanılan yöntemlerden biridir.”

AĞIRLIK MERKEZİ GÜNEŞİN DIŞINDADIR

Basitlik açısından, gezegenlerin Güneş'in etrafında döndüğünü söyleyebiliriz. Ancak Güneş Sistemi'ndeki nesnelerin ağırlık merkezi, en büyük kütleye sahip olduğu için Güneş'e yakındır. Ancak gaz devleri Jüpiter ve Satürn'ün yörüngeleri, Dünya ve Mars gibi daha hafif gezegenlerin aksine birbirine daha yakındır.

Sonuç olarak, Dünya şu anda Güneş'in içinde bir noktanın etrafında dönmüyor çünkü merkez noktası Güneş'in dışında. Dünya uzayda Güneş'in değil, bu ağırlık merkezinin etrafında dönüyor.

ORTAK ANLAYIŞ DOĞRU AMA…

Astronom ve bilim gazetecisi James O'Donoghue X hakkında şunları paylaştı ve bu konuya açıklık getirdi:

“Gezegenler genel anlamda Güneş'in etrafında dönerler, ancak teknik olarak bu doğru değil, çünkü Jüpiter'in çekimsel etkisi gibi faktörler diğer gezegenlerin uzayda başka bir noktanın etrafında dönmesini gerektirir. Gezegenlerin elbette Güneş Işığının etrafında dönmesi gerekir. Sadece durum hakkında bilgiçlik yapıyoruz.” “Yaygın ve doğal inanç, Dünya'nın Güneş'in merkezi etrafında döndüğü yönündedir, ancak bu çok nadir gerçekleşir, yani Güneş Sistemi'nin kütle merkezinin Güneş'in kütle merkezi ile aynı hizada olması çok nadirdir. .”

Aynı şey gezegenler ve aylar gibi daha küçük nesneler için de geçerlidir. Dünya ve Ay, Dünya'nın merkezinden yaklaşık 5.000 kilometre uzaktaki bir noktanın etrafında dönüyor, ancak Ay Dünya'dan uzaklaştıkça bu durum değişiyor.

Bu gerçeklerin hayatınız üzerinde muhtemelen çok az etkisi olacak olsa da, yine de oldukça ilginçler ve bize neredeyse her şeyin muhtemelen okulda öğretilenlerden biraz daha karmaşık olduğunu hatırlatıyorlar.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş