Dünya’da hızla yayılıyor! Alarma geçildi… Covid o ülkeden yayılmıştı! Pandemi geri mi geliyor?

0

Dünya, koronavirüs salgınının etkilerinden yeni yeni kurtulurken, paniğe yol açan mpox (maymun çiçeği) salgını da hızla yayılıyor. Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) virüsün yeniden küresel sağlık acil durumuna neden olacağını açıklamasının ardından Çin önemli adımlar attı.

İLK ALTI AYDA ÜLKEYE GİREN KİŞİ VE EŞYALAR TAKİP EDİLECEK

İlk kez 2019 yılının son günlerinde koronavirüs vakalarının tespit edildiği Çin'in gümrük idaresinden yapılan açıklamada, önümüzdeki altı ay boyunca ülkeye giren kişi ve eşyaların maymun çiçeği salgını (mpox) açısından izleneceği belirtildi.
Açıklamada, “Maymun çiçeği salgınının görüldüğü ülkelerden gelen ve maymun çiçeği vakalarıyla temas halinde olan veya semptom gösterenlerin bu durumu beyan etmek için inisiyatif almaları gerektiği” belirtildi. Açıklamada ayrıca mux vakalarının görüldüğü bölgelerden gelen araç, konteyner ve eşyaların dezenfekte edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

maymun1

İKİNCİ KEZ ACİL DURUM İLAN ETTİ

Bir süre önce Dünya Sağlık Örgütü maymun çiçeğinin adını “mpox” olarak değiştirdi. DSÖ, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ortaya çıkan ve komşu ülkelere yayılan viral enfeksiyon salgınının ardından Çarşamba günü iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti.

maymun

B KATEGORİSİ TİPİ HASTALIK OLARAK KABUL EDİLİR

Geçtiğimiz yıl Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, MPOX'un B kategorisi bulaşıcı hastalık olarak sınıflandırılacağını açıklamıştı. Bu durum, yetkililerin toplantıları sınırlamak, iş ve okulları askıya almak veya salgın durumunda alanları kapatmak gibi acil önlemler almasına olanak tanıyordu.

Kategori B bulaşıcı hastalıklar şu anda Kovid-19, AIDS ve SARS'ı içermektedir. Mpox yakın temas yoluyla yayılabilir. Genellikle hafif olmasına rağmen nadir durumlarda ölümcül olabilir. Vücutta grip benzeri semptomlara ve irin dolu lezyonlara neden olur.

Önceki içerik Sonraki içerik

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş