Ekvador, 21,5 tonla tarihinin en yüksek uyuşturucu imhasını gerçekleştirdi

0

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, geçen hafta kırsaldaki bir çiftlikte 21,5 ton uyuşturucu ele geçirildiği ve ülke tarihindeki en büyük uyuşturucu imhasının gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, ilacın uluslararası piyasa değerinin yaklaşık 1 milyar dolar olduğu ve ilacın başarıyla imha edilmesinin 11 saat sürdüğü vurgulandı.

Açıklamada, suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 17 uzun namlulu silah ve 5 bin 400 merminin ele geçirildiği bildirilirken, operasyonların kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Ulusal uyuşturucuyla mücadele direktörü Wiliam Villarroel, yaptığı açıklamada, ele geçirilen uyuşturucuların birden fazla suç örgütüne ait olabileceğini ve bu nedenle uyuşturucu kaçakçılarının “büyük darbe” aldığını söyledi.


Olağanüstü hal ilan edildi

Ülke genelinde uzun süredir güvenlik kriziyle boğuşan Ekvador hükümeti, Fito lakaplı uyuşturucu kaçakçılığı çetesi lideri Adolfo Macias ve çok sayıda mahkumun firar etmesi üzerine 9 Ocak’ta 60 gün sürecek olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Daha sonra Guayas şehrindeki hapishane ve polis araçları bombalandı.

OHAL kapsamında gece 23.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağı açıklandı.

OHAL kararının ardından suç örgütleri çok sayıda polis memurunu kaçırıp araçlarını ateşe verdi.

Ayrıca sosyal medyada çete üyeleri tarafından kaçırılan polis memurlarının başlarına silah doğrultulmuş ve Başkan Daniel Noboa’dan yardım çağrısında bulunulduğu görüntüler paylaşıldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking casibom