Gambiya’daki “Atatürk Kütüphanesi” açıldı – Son Dakika Haberleri

0

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Gambiya'nın Fajara bölgesindeki Gambiya Silahlı Kuvvetler Eğitim Okulu'nda “Atatürk Kütüphanesi”nin açılışı için tören düzenlendi.

Törene, Türkiye'nin Banjul Büyükelçisi Fahri Türker Oba, Gambiya Savunma Bakanı Müsteşarı Rohey Bittaye Darboe, Gambiya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Lamin K. Sanyang, TİKA Koordinatörü Banjul Şule Bayar, Askeri Danışman Albay Anıl Aksoy katıldı. , askerler ve basın mensupları.

Türkçe eğitimi alan Gambiya Ordusu askerlerinin rahatça kitap okuyabileceği bir ortam oluşturmak amacıyla kütüphanenin tadilatı TİKA tarafından gerçekleştirilerek, kütüphane mobilyaları ve rafları sağlandı.

Atatürk Kütüphanesi 1991 yılında kuruldu

Gambiya Silahlı Kuvvetleri Eğitim Okulu'ndaki Atatürk Kütüphanesi, 1991 yılında Türk askerlerinin Fajara Eğitim Okulu'na gönderilmesiyle kuruldu.

Yıllar geçtikçe mevcut kütüphane, esas olarak nemli iklim nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Bu projeyle Türkiye ile Gambiya arasındaki askeri ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesine ve Gambiya Silahlı Kuvvetleri personelinin bireysel gelişimine katkıda bulunulması amaçlandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş