Guterres’e Erdoğan’dan destek geldi: Kökten değişmeli! İnsanlık bizden bunu bekliyor

0

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, bugünkü BM Güvenlik Konseyi oturumunda dünyanın 1945'ten bu yana önemli ölçüde değiştiğini ve Konsey yapısının buna “ayak uyduramadığını” söyledi. Guterres'in bu açıklaması küresel çapta yankı bulurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki radikal değişime” dikkat çekti.

GUTERRES'E DESTEK: GÖRÜŞLERİNİZİ SAMİMİYET VE GÜÇLE İFADE ETMEK ÇOK DEĞERLİ

Erdoğan, sosyal medyada paylaştığı mesajında ​​Guterres'e dönerek şunları söyledi:

“Sayın Genel Sekreter, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin adil ve günümüz şartlarına uygun bir şekilde reformu konusunda samimi ve güçlü görüşlerinizi belirtmeniz, dünyanın yeniden adil bir sisteme kavuşabilmesi için çok değerlidir. Afrika kıtası ve tüm Afrika'mız. Kardeşler bunun bilincinde olmalı, onlara adil bir sisteme katkıda bulunma fırsatı verilmeli.

“İNSANLIĞIN BİZDEN BEKLEDİĞİ BU”

Dünyamızda savaşlar bizi daha çok sarmadan, daha fazla insan ve toplum acı çekmeden, daha fazla masum kanı dökülmeden; Küresel barış ve güvenliğin sağlanması görevini yerine getirmekten uzak olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yapısının kökten değiştirilmesi gerekmektedir. İnsanlığın bizden beklediği budur

“TÜRKİYE GİBİ ONLARIN YANLARINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu beklentilere karşılık olarak “Dünya 5'ten büyüktür” demeye ve “Daha adil bir dünya mümkün” bilinciyle hareket etmeye devam edeceğiz. Türkiye olarak, adil bir uluslararası sistem ve günümüz koşullarına uygun bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin oluşması için samimiyetle mücadele eden tüm dostlarımıza destek olmaya devam edeceğiz.”

inç_b_c_a75d401a5718bdb5caa554eb4193bd69

GUTERRES 'ACİL İHTİYAÇ' DEMİŞTİ

BM Güvenlik Konseyi oturumunda konuşan Guterres, Afrika'nın Konsey'de temsiline ilişkin açıklamalarda bulunarak, Afrika'nın Konsey'de temsil edilmesini sağlayacak bir reforma acil ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Konseyin “İkinci Dünya Savaşı'nın galipleri tarafından tasarlandığını ve o dönemin güç yapılarını yansıttığını” kaydeden Guterres, 1945'ten bu yana dünyanın önemli ölçüde değiştiğini ve Konsey yapısının buna “ayak uyduramadığını” söyledi.

Günümüz Afrika ülkelerinin çoğunun 1945 yılında sömürge yönetimi altında olduğunu ve uluslararası ilişkilerde söz sahibi olmadıklarını hatırlatan Guterres, şöyle konuştu: “Nüfusu 1 milyarı aşan bir kıta olan Afrika'nın, dünyanın önde gelen yapısında kalıcı olarak temsil edilmemesini kabul edemeyiz. Barış ve güvenlik için.” .” şu ifadeleri kullandı:

Guterres konuşmasını sosyal medyada da paylaştı.

(AA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş