İki ülke arasında kriz sürüyor! Çöp balonları şimdi de yangına yol açtı… Uçuşları engelledi ‘Zaman ayarlı patlayıcı yerleştiriliyor’

0

Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki çöp balonu krizi devam ediyor. Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore'nin son 24 saatte Güney Kore'ye 500'e yakın balon gönderdiğini ve balonların başkent Seul'deki uçuşları engellediğini söyledi. Kore Havalimanları Birliği'nden yapılan açıklamada, dün gece Seul Gimpo Havalimanı'na kalkış ve iniş yapan uçaklarda balonlar nedeniyle 2 saatlik gecikme yaşandığı belirtildi. Balonların Gyeonggi Eyaletindeki bir binanın çatısında yangına neden olduğu tespit edildi.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

Aynı zamanda ülkenin merkezi olan Incheon Havalimanı'nda hava trafiğinde son haftalarda sık sık aksama yaşandığı kaydedildi.

“Balonlara zaman ayarlı patlayıcılar yerleştiriliyor”

Güney Kore Genelkurmay Sözcüsü Lee Sung-jun, bazı çöp balonlarının yangına neden olabilecek zamanlı patlayıcılarla donatıldığını belirterek, “Balonların üzerine belirli bir süre sonra balonları patlatan ve havayı yayan bir zamanlayıcı yerleştiriliyor.” çevre için çöp”. Sung-jun, bugün Güney Kore'ye çoğunluğu kağıt ve plastik atıklardan oluşan 480 balonun ulaştığını kaydetti.

Kuzey Kore'nin dün gönderdiği çöp balonlarının bir kısmı Seul'deki başkanlık ofisine indi. (İHA)Bu içerik Hande Dağ tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik
ABD basını duyurdu!  İngiltere'den Netanyahu'ya kötü haberABD basını duyurdu! İngiltere'den Netanyahu'ya kötü haber

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking casibom