İspanya’nın ilk halka açık evcil hayvan mezarlığı açıldı: Yas desteği de veriliyor

0
Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

İspanya'nın ilk halka açık hayvan mezarlığı, evcil hayvanlarını kaybedenlere psikolojik destek de sunuyor.

REKLAM

İspanya'nın güneyinde, Endülüs'ün özerk bölgesinde yer alan Malaga'da, artık evcil hayvanları kendileri için ayrılmış halka açık bir mezarlığa gömmek mümkün olacak. Parque Cementerio adı verilen yeni açılan tesis, geleneksel bir mezarlıktan çok daha fazlasını sunuyor.

İçerisinde anıt park, krematoryum, veda salonu, kül serpme alanı ve 500 evcil hayvan için mezar alanları yer alıyor. Ancak mülkün belli şartları vardır; Yalnızca 200 kilogramın altındaki evcil hayvanlara izin verilmektedir.

İspanya'nın diğer şehirlerinde evcil hayvan mezarlıkları bulunsa da Malaga'daki Parque Cementerio, ülkenin ilk halka açık evcil hayvan mezarlığıdır.

Ülkede yasadışı bir evcil hayvanı gömmenin cezası 3.000 avro ile 60.000 avro arasında değişiyor.

Malaga Veteriner Koleji başkanı Juan Antonio de Luque'ye göre bu yapı kentteki büyük bir ihtiyaca cevap veriyor.

El Pais gazetesine konuşan de Luque şunları söyledi: “Yarım milyondan fazla köpek, kedi, gelincik ve diğer türler var; bunlardan 114.000'i yalnızca başkent Malaga'da.” hayvan orada. “Daha önce evcil hayvanlarını gömmek isteyenler özel mezarlıklara başvurmak zorunda kalıyordu” dedi.

Malaga mezarlığı, mezarlık sahiplerine psikolojik destek sağlamanın yanı sıra ölüm sonrası evrak işlerini de yürütüyor.

Rey Juan Carlos Üniversitesi Hayvanlar ve Toplum Bölümü Direktörü Nuria Maximo, El Pais'e şunları söyledi: “Ölüm konusu genel olarak toplum için bir tabu, ancak hayvanların ölümü daha da eleştirel görülüyor çünkü insanlar acının acı olduğunu düşünüyor. Bir köpeği veya kediyi kaybetmenin acısı, bir insanı kaybetmenin acısına benzer.” “Bu, bunların aynı şey olarak kabul edilip edilemeyeceğini sorguluyor” dedi.

“Evcil hayvanlar birlikte yaşadıkları ailenin bir parçası, dolayısıyla aileler büyük bir acı yaşıyor. Birçoğunun onları aile üyesi olarak gömme imkanı yok. Bu nedenle bu mezarlığın halka açık olması çok önemli.”

Hayvanlar için mezarlık ücretleri, hizmete bağlı olarak basit bir toplu yakma işlemi için 40 avro ile 975 avro arasında değişiyor.

Malaga'daki halka açık evcil hayvan mezarlığının inşaatına 2016 yılında başlandı. İnşaatı 1,1 milyon avroya mal oldu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom