Küresel Microsoft kesintisi dünya çapında işletmeleri nasıl etkiledi?

0
Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Dünyanın dört bir yanındaki işletmeler, bankalar ve havayolları, Microsoft'un neden olduğu toplu bilgisayar sistemi kesintisinden etkilendi.

REKLAM

Microsoft kullanan işletmeler, dizüstü bilgisayarların ve sistemlerin çalışmaması nedeniyle dünya çapında ciddi bilgi sistemi kesintileriyle karşı karşıya kalıyor.

Havayolu şirketleri, bankalar ve bilişim şirketleri hizmetlerinin kesintiye uğradığını bildirirken, bazı televizyon yayınları da kesintiden etkilendi.

Teknoloji muhabiri Chris Stokel-Walker, Microsoft'un büyük kesintisinin Crowdstrike Falcon siber tehdit kontrol sistemindeki bir güncellemeden kaynaklandığını öne sürdü.

Microsoft'un geçtiğimiz günlerde yayınladığı açıklamada

Ancak kesintinin nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Bilgi sistemindeki aksaklıklarla ilgili raporların ortaya çıkmasının ardından, yolcuları uçuş aksaklıkları konusunda bilgilendirmek için sosyal medyaya yönelen şirketler arasında havayolları da yer aldı.

Türk Hava Yolları'ndan (THY) yapılan açıklamada

Almanya'nın başkentinde bulunan Berlin Brandenburg Havalimanı'ndan (BER) yapılan açıklamada, “Teknik arıza nedeniyle check-in işlemlerinde gecikmeler yaşanacak” denildi.

İspanya merkezli Vueling Havayolları da sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla yolcularını bilgilendirdi: “Küresel bilişim sistemi kesintisi nedeniyle uçuş operasyonlarımızın değişebileceğini bildiririz.”

“Müşterilerimiz üzerindeki etkiyi en aza indirmek için çalışıyoruz. Uçuşunuz etkilenirse sizi e-posta yoluyla bilgilendireceğiz.”

İngiliz yayın kuruluşu Sky News de kesintinin ardından yayınları durdurdu ve izleyicilerine yeniden hizmet verme çabalarını sürdürdüğünü söyledi.

Sky News Group'un CEO'su David Rhodes konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi” dedi.

RNS haber hizmeti de kesintiye uğrarken, Londra Menkul Kıymetler Borsası haberlerin kendi web sitesinde yayınlanmasını engelledi ve “teknik ekiplerin hizmeti yeniden sağlamak için çalıştığını” söyledi.

Ancak grubun diğer hizmetleri normal şekilde çalışmaya devam etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş