Lübnan’ın güneyinden İsrail’in kuzeyindeki bölgelere gece saatlerinde füze saldırısı!

0

Ortadoğu son yılların en sıcak dönemlerini yaşıyor. İran'ın başkenti Tahran'da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından gerilim artıyor. Güney Lübnan'dan İsrail'e onlarca roket atıldı. İsrail hava savunma sistemlerinin fırlatılan roketleri imha ettiği görüldü. Önleyici roketler havada parlak izler bırakırken, patlamalardan kıvılcımlar saçıldı.

FÜZE SALDIRISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İsrail ordusu gece en az iki kez sınır bölgesine işaret fişekleri attı.

AA-20240803-35312696-35312688-LUBANIN_GUNEYINDEN_ISRAILIN_KUZEYINDEKI_BOLGELERE_ROKETLER_LAUNCHED
İsrail ordusunun yazılı açıklamasına göre, güney Lübnan'dan atılan onlarca roketin büyük çoğunluğu imha edildi.

AA-20240803-35312696-35312689-LUBANIN_GUNEYINDEN_ISRAILIN_KUZEYINDEKI_BOLGELERE_ROKETLER_LAUNCHED

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullah'ıyla savaşıyor. İsrail ile Lübnan arasındaki “Mavi Hat” olarak adlandırılan sınır hattında yüksek askeri gerilim rekor seviyelere yükseldi.

Tel Aviv yönetiminin Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında üst düzey Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ü öldürmesi ve Tahran'da Hamas siyasi büro şefi İsmail Haniye'ye suikast düzenlenmesinin ardından Lübnan, Hizbullah ve İran'dan “güçlü bir yanıt” aldı. Beklediğini belirtti. (AA)
Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş