MEB, açık öğretim liselerine nakil ve geçişlerde düzenlemeye gitti

0

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ebeveynleri vefat edenler, Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında koruyucu aileye yerleştirilenler, Türk Medeni Kanununun ilgili maddesi uyarınca evlat edinme öncesinde bir yıllık geçici kabul süreci içinde olanlar resmi ortaöğretim kurumlarından transfer edilebilecek. liselere eğitim kurumları en geç 6 ay içinde açılır. Bir ay içerisinde başvuruda bulunmaları halinde taşınabilecekler.

Çocuk Koruma Kanunu kapsamında eğitim veya bakım hizmeti alan veya Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu kapsamında geçici olarak ikamet yerini değiştirmek zorunda kalan öğrenciler, en geç 6 ay içinde açık öğretime geçebilecek.

Savaş veya hizmet malûlü sayılanların, aylık alan şehit ve gazi çocukları ile Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri kapsamındaki suç mağdurlarının “Özel Eğitim Değerlendirme Komisyonu Raporu” geçerli olan çocukları ve Geçerli “Engelliler Sağlık Kurulu Raporu” veya “Çocukların Özel İhtiyaçları Raporu”na göre, milli sporcular ile hükümlü veya tutuklu olarak cezaevinde bulunanlar, açıköğretim lisesi, Açık Meslek Lisesi'ne nakledilebilir. Gerekli şartları taşımaları halinde Öğrenim veya İmam Hatip Açık Öğretim Lisesine başvurabilirler.

Ayrıca evde veya hastanede eğitim görenler, sağlık kartı olanlar, “Kayıt ve Geçişlere Esas Olan Hastalıklar” listesinde, örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenim hakkını kaybedenler ve öğrenciler yer alıyor. Yıl tekrarı halinde öğrenim hakkına devam edenler, açık öğretim lisesi, meslek yüksekokulu, velisinin isteği üzerine açık öğretim lisesi veya İmam Hatip açık öğretim kurumuna yatay geçiş yapabileceklerdir. Gerekli şartları taşımaları halinde eğitim lisesine başvurabilirler.

Ancak, iş veya iş yeri değişikliği nedeniyle anne ve babası veya velisi ikamet değiştirenlerin, yeni ikamet ettikleri il/ilçede öğrenimlerine devam edebilecekleri okul türü bulunmayan, ortaokul mezunu olanlar veya imam-hatip ortaokulu olan ancak tercih yapmadığı için herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleştirilmeyenler, 9. sınıfta mazeretsiz devamsızlık yapanlar. Yeterliliklerini tamamlayanlar Açıköğretim Lisesi, Mesleki Açıköğretim Lisesi veya İmam Hatip Açıköğretim Lisesine geçiş yapabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ezberleme modüllerine kayıtlı olanlar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da açılan Kur'an kurslarında bu sektörü desteklemek amacıyla ezber eğitimi ve/veya temel Arapça ve İslam bilimleri eğitimi almış olanlar Milli sporcular ile Türkiye'nin olimpiyat hazırlık merkezleri ve sporcu yetiştirme merkezlerinde kayıtlı olanlar hariç, ferdi veya takım sporlarında en az 3 yıl yetkili müsabakalara katılmış olanlar ile açık yükseköğretime geçiş yapabilecekler. okul, açık meslek lisesi veya açık imam hatip lisesi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş