Meteoroloji ‘Turuncu’ ve ‘sarı’ kodlu uyardı! AFAD’dan son dakika açıklaması…

0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağış haritasını güncelleyerek 9 ili sarı ve turuncu kodlarla alarma geçirdi. AFAD son dakika SMS'iyle uyarıda bulundu. Daha sonra yapılan açıklamalara göre İstanbul dahil birçok ilde sağanak yağış bekleniyor.

ŞİDDETLİ YAĞMUR VE GÖKGÜRGÜ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son tahminlere göre sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği yerler şöyle: İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, 'nin kuzeyi. Anadolu'nun Doğu Anadolu Çevreleri ve İstanbul, Malatya ve Hakkari.

Kuzey, orta ve güney kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer kesimlerinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının bir miktar düşerek mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Sinop, Samsun ve Ordu'da yerel sağanak, Samsun'un doğusunda ise çok kuvvetli ve kuvvetli yağış beklendiğini anlatarak vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

0612buybuyuk

'TURUNCU' VE 'SARI' KOD İLE BİLDİRİM YAPILDI

AFAD, vatandaşlara SMS yoluyla bilgi vererek, bazı illere sarı ve turuncu kod uyarısı verdiğini söyledi. AFAD'ın gönderdiği SMS bildirimine göre:
''Meteoroloji''nin aldığı son bilgi ve değerlendirmelere göre; Samsun'da Turuncu kodlu, Sivas, Yozgat, Kayseri, Malatya, Tokat, Amasya, Sinop ve Ordu illerinde ise Sarı kodlu yağmur uyarısı yapıldı. Yağmur için turuncu uyarı yapılan Samsun'da; Vatandaşlarımız SMS ile bilgilendirildi. Cami ve belediyelerin anons sistemlerinden, polis ve jandarma araçlarından gerekli uyarılar yapılıyor. Şu ana kadar 72 ihbar geldi ve tamamına cevap verildi. Mahsur kalan 1.065 vatandaşımız kurtarılarak güvenli bölgelere tahliye edildi.

Kayseri'nin

KAYSERİ'DE BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

56 yaşındaki Muhittin Saraç, Kayseri'deki sel felaketinde ortadan kayboldu. Bünyan ilçesinde dün geceden beri aranan 56 yaşındaki Muhittin Saraç'ın cansız bedeni saat 16.00 sıralarında bulundu. İlçede şiddetli yağış su baskınlarına neden oldu. Sel nedeniyle Güllüce ilçesinde heyelan nedeniyle mahsur kalan araçlardan biri de sele kapılarak dere yatağına devrildi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Araç iş makinesiyle bulunduğu yerden çıkarılırken, sel sularına kapıldığı düşünülen Muhittin Saraç'ın cansız bedeni, aracına yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki evin bahçesinde bulundu.

Önceki içerik Sonraki içerik

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş