Nijerya’da kolera salgını can almaya devam ediyor

0

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) tarafından yapılan açıklamada, ülkede 15-21 Temmuz tarihleri ​​arasında 170 kolera vakasının ortaya çıktığı ve salgın nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Böylece ülkede Ocak ayından bu yana 4 bin 809 kolera vakasının ortaya çıktığı, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının ise 156'ya çıktığı belirtildi.

Açıklamada, kolerayla mücadele kapsamında vaka yönetimi, enfeksiyonun önlenmesi ve kontrolü amacıyla ülkedeki tüm sağlık merkezlerine tıbbi malzeme gönderildiği belirtildi.

“Ulusal acil durum” ilan edildi.

Kolera salgını nedeniyle 26 Haziran'da “ulusal acil durum” ilan edilen Nijerya'da, geçen yıl 3 binden fazla kolera vakası meydana geldi ve salgın nedeniyle 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.

“Vibrio” bakterisinin neden olduğu; Yiyecek ve su yoluyla bulaşan kolera, ishale ve dolayısıyla vücutta dehidrasyona neden olur. Tedavi edilmediği takdirde hastalık ölümcül olabilir.

Nijerya'da temiz suyun bulunmamasının yanı sıra etkili tıbbi müdahalenin olmayışı da hastalık ve ölüm riskini artırıyor. Ülkede sıtma, çocuk felci, tifo ve M pox virüsü gibi salgın hastalıklara da sıklıkla rastlanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş