Sıcak havalarda tercih edebileceğiniz en rahat 6 kumaş türü! – Son Dakika Yaşam Haberleri

0

Yazlık kıyafet seçimlerinizde dikkat etmeniz gereken bazı önemli detaylar var. Bu dönemde sıcak havalardan dolayı sizi rahat ettirecek ve serin tutacak kumaş türlerini tercih etmeniz büyük önem taşıyor. Kuyu, Bazı havalı kıyafet önerileri nelerdir? İşte Havalar sıcakken seçebileceğiniz en rahat 6 kumaş türü…

SICAK HAVADA TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ EN RAHAT 6 KUMAŞ TÜRÜ

1. Pamuk:

Doğal bir elyaf olan pamuk hafif, nefes alabilen ve yumuşaktır. Ter emici özelliği sayesinde yaz aylarında terlemeyi en aza indirir. Günlük giyimde tişört, gömlek, elbise, şort gibi pamuklu kumaşları tercih edebilirsiniz.

2. Zincir:

Nefes alabilen ve hafif bir kumaş olan keten, doğal liflerden oluştuğu için teri çabuk emer ve çabuk kurur. Ancak kırışmaya eğilimlidir, bu yüzden dikkatli olun. Keten gömlek, pantolon, elbise ve ceketler yaz akşamları için şık bir seçimdir.

3. İpek:

Lüks ve doğal bir kumaş olan ipek nefes alabilir, hafif ve serindir. Ciltte yumuşak bir his bırakır. Önemli bir toplantıya ya da davete katılacaksanız ipek elbise, bluz, şal gibi oldukça şık parçaları tercih edebilirsiniz.

4. Rayon (Viskon):

Yarı sentetik selüloz bazlı bir kumaş olan Rayon, pamuk ve keten ile benzer özelliklere sahiptir; Hafif, nefes alabilen ve yumuşaktır. Viskon elbise, etek, bluz ve tişörtler yazın kurtarıcı parçalarıdır.

5. Şifon:

Hafif, yarı saydam bir kumaş olan şifon, yaz aylarında serin kalmanıza yardımcı olacak havadar bir dokuya sahiptir. Şifon elbise, bluz ve şallarda özellikle katlı elbiselerde tercih edilebilir.

6. Modal:

Kayın ağacından üretilen bir kumaş türü olan Modal, yumuşak, nefes alabilen ve dayanıklıdır. Pamuğa göre daha iyi nem emme özelliğine sahiptir. Modal kumaştan üretilen tişört, iç çamaşırı ve yazlık elbiseleri tercih edebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş