“Soruşturma kapsamlıydı” Bakan Tunç'tan “bebek çetesi” açıklaması “Devlet çocukların ölümüne izin vermiyor”

0

Türkiye yeni kurulan çete skandalıyla çalkalanıyor. Ortaya çıkan her detay tüm Türkiye'nin kanını dondururken gelişmeler yakından takip ediliyor. Son olarak acemi çetelere yönelik soruşturmaya ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç şu ifadeleri kullandı:

“SORGULAMA KAPSAMLI YAPILDI”

“27 Mart 2023'te bir vatandaşımızın CİMER'e ihbarda bulunmasıyla başlayan bir süreç vardı. Yenidoğan yoğun bakım üniteleriyle ilgili maddi yardım sağlandığı ve çocukların ölümüne sebep olunduğuna dair şikayet geldi. Taksirden dolayı hem idari soruşturma hem de adli soruşturma olarak suçtur”.

“CÜCRET BAKIRKÖY AĞAZİ CEZA MAHKEMESİNE İNDİRİLDİ”

Kanıtlar toplandı. Bunlar toplanırken Savcılığımız Sağlık Müdürlüğü ile temas halindeydi. Bunların korunmasına ve yaşatılmasına özen gösterildi. Tespit edilen sabıka ve sabıka kayıtları açısından yaklaşık 1 yıl süren araştırma ve soruşturma sonucunda 47 kişi gözaltına alındı. Ayrıca 4 doktor, 18 hemşire ve hastane personeli de var… 22 kişi tutuklandı. 11'i doktor 25 kişi hakkında adli inceleme kararı çıktı. Suçlama Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Thumbs_b_c_face723677cfa698472686bffc88c7ca

SAVCILIK'A YÖNELİK TEHDİT SORUŞTURMASINDA SON DURUM

Savcıya yönelik kamuoyu tehdidi vardı ve soruşturma başlatıldı. Hiç kimse yargı mensuplarını tehdit edemez, korkutamaz. Bu kapsamda özellikle yargı fonksiyonunu etkilemeye yönelik tehditlerde bulunan kişiler hakkında soruşturma açıldı ve devam ediyor.

“Mahkeme suçlamayı kabul ettikten sonra delillerin ne olduğunu göreceğiz”

Mahkeme suçlamayı değerlendiriyor. Yargılanmak isteyenler kamuoyunun gözü önünde görülecek. Mahkeme suçlamayı kabul ettikten sonra suçlamaların, sabıka kaydının ve delillerin ne olacağını göreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti devlet hastanelerinde veya özel hastanelerde çocukların ölümüne izin vermemektedir.

Thumbs_b_c_8a128c27cfba7476ce68b662e0849882

“UMUTUMUZ HIZLI BİR SONUÇ”

İddianamenin Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki değerlendirmesini takip edeceğiz. Kamuoyu, suçlamaları ve bu suçlamalarla suçlananları görmüş olacak. Temennimiz bir an önce sonuçlanmasıdır.”

Önceki içerik Sonraki içerik

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber