“Söz konusu hastanelere ödemeler durduruldu” Bakan Işıkhan: Titiz bir soruşturma sürüyor

0

Oluşturulma tarihi: 21 Ekim 2024 12:44

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Işıkhan, Yenidoğan çetesi soruşturmasına ilişkin açıklama yaparak, titiz bir soruşturmanın sürdüğünü ve soruşturmada adı geçen hastanelerin ruhsatlarının iptal edildiğini söyledi. Bakan Işıkhan, fatura ve ödemelerin incelenerek cezaların geriye dönük olarak tahsil edildiğini sözlerine ekledi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan AA yazı işleri masasına katıldı

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bu konu tüm vatandaşlarımızı derinden yaralamıştır. Ancak benzer olayların bir daha yaşanmaması için başta İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Müfettişlerimizi görevlendirdik ve Bebek Çetesi 2023'ten beri soruşturma altında.

Bu kapsamda olayın SGK'ya bildirildiği andan itibaren soruşturmaya başladık. Hastanelerde araştırmalarımıza aylar öncesinden başladık. Başmüfettişlerimiz söz konusu hastanelerin faturalarını mevzuat kapsamında incelediler ve incelemeye devam ediyorlar. Reçetelerle ilgili incelemeler devam ediyor.

İki hastaneden birinin sözleşmesi 29 Nisan'da, diğerinin ise 9 Ağustos'ta feshedildi ve ödemeler durduruldu.

class = “medyanet-inline-adv”>

Artık başka hastanelerin isimlerini anmak istemiyorum. Sağlık Bakanlığımızın olağanüstü açılış ruhsatını iptal etme kararıyla bu hastanelere ödemeler durduruldu ve sözleşmeleri feshedildi. Cezaları da geriye dönük olarak faiziyle birlikte topluyoruz.

CİMER'e yapılan şikâyet sonrasında insanlık dışı durum ortaya çıktı. Bize ulaşan her şikayeti ALO 170 ve CİMER üzerinden takip ediyoruz. Bu konu üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Bir kuruşun bile hesabını vereceğiz.

Sözleşme maddeleri gereği özel hastanelerin düzensiz talep ettiği ödemeleri sağlıyoruz. Özel hastaneleri ve tüm sağlık kuruluşlarını haklı denetim ve kontroller açısından değerlendiriyoruz. Yapılan raporlar da değerlendirilir. Burada Medula sistemimiz var. Elektronik faturalar inceleniyor.

Yapay zeka ile sapmaların, hataların nerede olduğunu tespit ediyoruz. Yaşın gerektirdiği kontrol mekanizmalarını uyguluyoruz.

Denetçilerimizin çabaları çok önemli ama vatandaşlarımızdan ALO 170'i arayarak kayıt dışı vakaları bildirmelerini rica ediyoruz.

TAMAMLAYICI SİGORTALARLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMAMIZ YOK

Bakanlığımızın ek sigortaya ilişkin herhangi bir çalışması bulunmamaktadır. Kıdem tazminatının yerine geçmesinden korkuluyor. “İşçiler ve işverenler bu konuda rahat olmalı.”

class = “medyanet-inline-adv”>

Şu anda 16 milyon emeklimiz ve 2 milyon AET üyemiz var.

Kayıt dışı işçileri tespit etmeye devam ediyoruz.

Yabancıların kayıt olmadan bir gün bile çalışmasına izin vermeyeceğiz. Yabancıların çalışabilmesi için çalışma iznine başvurması gerekmektedir.

Doldurulamayan sektörlerde de işgücüne ihtiyaç vardır. İhtiyacımız olan sektörlerde yabancılardan faydalanıyoruz.

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu, Aralık ayında asgari ücretin belirlenmesi için çalışmalara başlayacak. Umarım yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin genel istikrarına ve yapısına zarar vermeyecek düzeyde karar alınır.

Belediyelerin SGK borçlarını son kuruşuna kadar tahsil edeceğiz. Parti ayırt etmeksizin tüm belediyelerimize aynı hassasiyetle yaklaşıyoruz.

class = “medyanet-inline-adv”>

İzmir'in 8 milyar TL, Ankara'nın 7 milyar TL, İstanbul'un 4 milyar TL SGK borcu var. Bu belediyeler bizimle iletişime geçerek tadilat talebinde bulundular. Diğer belediyelerin borçlarını da haciz yoluyla tahsil edeceğiz.

Tıpkı Maliye Bakanlığımızın paylaştığı gibi biz de en yüksek prim borcu olan firmaları kamuoyuyla paylaşacağız.

SGK'nın teknolojik altyapısını saatlik çalışma sistemine uyarlamamız gerekiyor. Ocak ayından itibaren 2-3 aylık bir süreçte sistemin kurulması önemli.

Petrol arama gibi çok önemli projeler var. Burada çalışan yabancıları çalışma izni muafiyeti kapsamına dahil ediyoruz. Ancak bu kayıt olmadan çalışacakları anlamına gelmez. Biz sadece kolaylık sağlıyoruz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber