TikTok’tan canlı yayından para kazananlar için yeni düzenleme! – Son Dakika Bilim Teknoloji Haberleri

0

Sosyal medya platformu TikTok'tan yapılan açıklamaya göre TikTok, içerik üreticilerinin canlı yayın yaptığı özgün, pozitif ve eğlenceli “CANLI” topluluklar geliştirmek amacıyla yeni “CANLI Para Kazanma Politikası”nı ve eğitim programlarını hayata geçiriyor.

Politikanın bir parçası olarak TikTok, CANLI gelir elde etmeye uygun olmayan düşük kaliteli içerikleri tespit edecektir. İçerik üreticilerinin uyması gereken kuralların ihlal edilmesi durumunda içerik üreticisi bilgilendirilecek ve para kazanma özelliğine erişimleri kısıtlanabilecektir.

Bu tür içeriklerin LIVE da dahil olmak üzere platformda görünür olmasına izin veren temel standartlar, “TikTok Topluluk Kuralları ve Hizmet Şartları” tarafından belirlenmeye devam edecek.

CANLI YAYIN ÖZELLİKLERİNDEN PARA KAZANMA OLACAK

TikTok ayrıca yeni yayıncıları desteklemek ve onlar için güvenli bir ortam yaratmak için CANLI kullanıcılara yönelik yaklaşımına da yeni bir boyut kazandırıyor.

TikTok'ta mevcut kurallara göre içerik oluşturucuların yalnızca en az 18 yaşında olması gerekiyordu ve hesapları, CANLI yayın açmak için ek kriterleri karşılıyordu.

Yeni düzenlemeyle birlikte CANLI içerik üreticileri, canlı yayınların para kazanma özelliklerine kademeli olarak erişebilecek. Yani izleyici kitlesi büyüdükçe CANLI yayının kurallarını da öğrenecekler.

Bunun için TikTok, uygulama içindeki LIVE Güvenlik Merkezini güncelleyerek yeni kaynaklar yaratıyor. Artık içerik oluşturucular politika ihlallerini ve eğitim içeriklerini LIVE Güvenlik Eğitim Merkezi'nde görüntüleyebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TikTok METAP (Orta Doğu, Afrika, Türkiye ve Pakistan) LIVE başkanı Waseem Sayegh, LIVE içerik üreticilerinin çoğunun güvenlik kurallarına ve para kazanma politikalarına uyduğunu söyledi.

OLUMLU ETKİLEŞİMLERİN ARTIRILMASINA YARDIMCI OLACAĞINA İNANIYORUZ”

Sayegh, içerik oluşturucuların daha güvenli, daha kapsayıcı ve özgün CANLI topluluklar oluşturmasına yardımcı olabilecek kaynaklar, denetleme süreçleri ve araçlar sağlamaya devam edeceklerini belirtti. “Bu güncellemelerin LIVE topluluğumuzun yaratıcılığını artıracağına ve olumlu etkileşimlerin artmasına yardımcı olacağına inanıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

TikTok politikasına yapılan bu güncelleme, platformun LIVE güvenliği ve içerik kalitesine yaptığı yatırımları sürdürüyor. LIVE için kurulan özel ekipler ve moderasyon modelleri de dahil olmak üzere 40.000'den fazla kişi, TikTok'un güvenli bir platform olarak kalması için çalışmaya devam ediyor.

TikTok, özellikle CANLI içerik oluşturucular için 10'dan fazla özelleştirilebilir güvenlik kaynağının yanı sıra izleyicilerin CANLI içerikleri nasıl tüketeceklerini özelleştirmelerine yardımcı olan çok sayıda özellik sunuyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking casibom