12 Levha Kanunları nedir? 12 Levha Kanunları kim tarafından yapıldı? – Son Dakika Türkiye Haberleri

0

Tarihi kanunlardan biri olarak bilinen tabletlerdeki 12 kanunu kimin yazdığı merak ediliyor. Peki 12 Levhanın Kanunları nelerdir? 12 Levih Kanunları kim tarafından yayınlanmıştır?

12 LEVHA'NIN KANUNLARI NELERDİR?

12 Tablolu Kanunlar M.Ö. 451-M.Ö. 449 (Leges Duodecim Tabularum), günümüz hukukunun temelini oluşturan Roma hukukunun gelişiminde, yazılı olmayan şeylerin yazılı hukuk kurallarına dönüştürüldüğü döneme ait bir hukuk kaynağıdır. Avrupa hukuku.

12 TABLO'NUN YASALARI KİM TARAFINDAN KOYULDU?

Roma İmparatorluğu döneminin ilk yazılı kanunları olan 12 Levha Kanunları, Roma toplumunda Patrician (Curia birliğinin oluşturduğu soylu, geniş aile kitlesi tarafından seçilen tam vatandaşlar) ve Plebler (Plebler) olarak kullanılmıştır. Savaşlarda esir alınan, Roma'da seçme ve seçilme hakkı olmayan 1. sınıf insanlar).

Oldukça eksiksiz bir hukuk kuralları bütünü içeren 12 Levha Kanunları, M.Ö. 451 yılında yazılmış ve M.Ö. 449 yılına kadar devam etmiştir. Romalılar tarafından yazılan 12 Levha Kanunları, Solo Kanunlarından esinlenilerek yazılmıştır. Roma uygarlığına ait 12 kanun tablosu tam 2 yılda hazırlandı. 12 tablet kanunu denmesinin sebebi ise 12 madeni para ve tablet üzerinde yazılı olmasıdır. 12 yasa tableti yazıldıktan sonra Roma uygarlığının en büyük meydanına asıldı. Bu kanunlarda kutsal haklar da yer alıyordu. Bekar kişilerin işlediği suçlara uygulanacak yaptırımlar da 12 cetvelin kanunlarında yer aldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking