Adliyede ‘şeriat’ sloganları yükseldi! Atatürk’e hakaret davası: Bugünkü görüntüler sosyal medyayı salladı

0

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde cuma hutbesinde Atatürk için okunan dua, geçen yıl Ahmet Bostancı’yı kızdırmıştı. Bostancı’nın camiden çıkıp yayın açarak hem Atatürk’e hem de namaz kılan imama hakaret ettiği videosu tepkilere yol açtı. Bostancı ile ilgili bugün yeni bir karar alındı.

Atatürk’ün ruhunun Kur’an’dan okunmasına kızmıştı

Bostancı, tutuklanmasının ardından duruşmada yaptığı savunmada şunları söyledi: “Atatürk’ü anma töreni olmamasına rağmen imamın hutbede ‘Hadi ruhuna Kur’an okuyalım’ demesine sinirlendim. Video ortaya çıkınca, Eski gönderilerime bakmaya başladım ve bunun sonucunda saldırgan gönderiler ortaya çıktı.”

SAVCI CEZA İSTEDİ

Bostancı hakkındaki davanın duruşması bugün Kartal Anadolu Adliyesi’nde görüldü. IHA’ya göre; Duruşmada savunma yapan sanık avukatı, şunları söyledi: “Müvekkilim 65 gündür tutukludur. Kazaya ilişkin tüm deliller toplandı. Müvekkilim “pislik” kelimesini güvenilmez anlamında kullanmıştır. “Müvekkilimin tahliyesini ve beraatını talep ediyorum” dedi.

Mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, tutuklulukta geçen süreyi ve sanığın internet sitesinde yayınladığı çeşitli paylaşımlarla “Atatürk’ün anısına alenen hakaret” suçunu işlediğini dikkate alarak sanığın tahliyesini talep etti. suçun işlendiği anda sosyal medya üzerinden cezalandırılır ve bu esasa göre cezalandırılır.

AF ETMEK İSTEDİ

Esasa ilişkin savunmasını yapan Bostancı, şunları söyledi: “Ben tahliyemi talep ediyorum. Türk milletinden, kamuoyundan ve buradaki herkesten özür diliyorum. Yaptığım şeyin yanlış olduğunu anlıyorum. “Herkes hakkını versin” dedi.

TAHLİYE KARARI

Mahkeme sanığın tahliyesine karar vererek, sanığın avukatlarına tavsiyeye karşı kendilerini savunmaları için süre tanıdı. Duruşma 25 Nisan’a ertelendi.

MAHKEME TAŞINDI

Bu sırada adliyede yaşanan hareketlilik kameralara yansıdı. Gazeteci Barış Yarkadaş bu görüntüleri paylaştı.

fdsfds

Kararın ardından büyük bir grubun “Yaşasın şeriat” sloganları atarak mahkeme salonuna girdiği görüldü. Destek vermeye gelen grubun da hep birlikte kutlama yapması kameralara yansıdı.

HAPİS CEZASI GEREKLİ

Anadolu Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, sanık Ahmet Bostancı hakkında “Atatürk’ün anısına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Keşfetmek

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İstanbul'da 'İkinci Topbaş' sürprizi!  Sahne arkasına sızdı...İstanbul’da ‘İkinci Topbaş’ sürprizi! Sahne arkasına sızdı…
Şu sözlerle tehdit etti: “Kanını içeceğim” diyerek tehdit etti! Cezası açıklandı
İstanbul'da güpegündüz silahlı soygun dehşetiİstanbul’da güpegündüz silahlı soygun dehşeti

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking