Apple’dan iPhone’lar için ‘çalınan cihaz koruması’ özelliği

0

Apple, özellikle telefonunuzun ve şifrenizin ele geçirilmesi durumunda ödeme bilgilerinize erişimin azaltılmasına yardımcı olacak, iPhone kullanıcıları için yeni bir güncelleme sundu.

REKLAM

Çalınan Cihaz Koruması adı verilen özellik, birisi telefonunuzdaki hassas ayarlara erişmeye veya bunları değiştirmeye çalıştığında iPhone’unuza ekstra bir güvenlik katmanı sunuyor.

Örneğin, birisi Apple’ın anahtar zincirinde saklanan şifrelere erişmeye çalışırsa, telefonun gerçek sahibi olduğunu kanıtlamak için parmak izi veya telefonun yüz tanıma özelliğini de kullanmadığı sürece bunu başaramayacaktır.

Son zamanlarda hırsızların şifre kodlarını zorla veya arkalarından bakarak ele geçirdiği vakaların sayısı giderek artıyor. Bu sayede şifrenizi ezberleyen hırsızlar telefonunuzu çalabilir ve kilidini açabilir.

Çalınan Cihaz Koruması, Apple’ın mobil işletim sisteminin en son güncellemesi olan iOS 17.3’e dahil edildi.

Wired’a konuşan siber güvenlik uzmanlarına göre Apple’ın bu hamlesi olumlu ve zaten sıkı olan güvenlik önlemlerine bir yenisini daha ekliyor.

Çalınan Cihaz Korumasını açtığınızda, iPhone’unuz eviniz veya iş yeriniz gibi tanıdık bir konumda olmadığında Apple bazı ayarlara ek kısıtlamalar uygular.

Birisi telefonunuzun kilidini açar ve ayarlarınızı değiştirmeye çalışırsa Face ID veya Touch ID kullanması gerekecektir.

Yani hırsızın telefonunuz ve şifreniz varsa, biyometrik bilgileriniz de olmadığı sürece ayarlarınızı değiştiremez.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking