Asgari ücret, 2024 Ocak’tan itibaren 17.002 TL olarak belirlendi

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işçi ve işveren temsilcileriyle yaptığı asgari ücret toplantısı sonunda Çalışma ve Sosyal Refah Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK İŞ ve TİSK başkanlarıyla birlikte bir açıklama yaptı.

REKLAM

Türkiye’de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren asgari ücret, 1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olmak üzere 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücrete ilişkin toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Işıkhan, yeni artışa ilişkin şunları söyledi: “Yeni tutarla çalışanlarımızı enflasyona sokmama sözümüzü bir kez daha tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Bakan Işıkhan ayrıca şunları söyledi: “Komisyonumuz (Asgari Ücret Tespit Komisyonu) çalışmalarını tamamladı. Asgari ücret esas olarak çalışma hayatındaki ücret politikalarının en alt sınırını temsil ediyor. Bu sınırı görüş, talep ve toplumsal görüşleri dikkate alarak belirleyecek.” -Tüm tarafların ekonomik koşulları. Bizim asıl görevimiz işçi ve işveren temsilcilerimiz arasındadır. Hakem rolünü üstlenmektir. Gerçekten hem çalışanlarımızın hem de işverenlerimizin ihtiyaçlarını dikkate alarak en uygun noktada fikir birliğine vardılar.” dedi.

Cumhurbaşkanı Ergün Atalay, daha sonra taleplerinin 18 bin lira tutarında olduğunu açıkladı.

Yeni asgari ücret konusunda “muhalefet şerhleri” bulunduğunu vurgulayan Atalay, şöyle konuştu: “Talebimiz 18 bin liraydı ve yılda iki kez yapılması gerekiyordu. Ancak mutabakata varılan rakam 17 bin lira. Burada da durumu açıkladım. Türk-İş’in talebi, geçim ücretiydi.” değerlendirmesini yaptı.

Atalay ayrıca, “Enflasyon durdurulmazsa çalışanların yılda bir kez olan taleplerinin karşılanamayacağını” söyledi.

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu toplantısı sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Bu arada bugünkü (27 Aralık) kuruna göre net asgari ücret 521 avroya yükseldi.

İlk toplantısını 11 Aralık’ta, ikinci toplantısını ise 18 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştiren Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun üçüncü toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla AK Parti genel merkezinde gerçekleştirildi.

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu normalde ücreti belirlemek için dört toplantı yapsa da taraflar arasında anlaşma sağlanması halinde bu sayı azaltılabilecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking