Batı Kudüs’te silahlı saldırı: 3 İsrailli öldü, sekizi yaralandı

0

İki Filistinli kardeşin Batı Kudüs’te düzenlediği silahlı eylemde 3 İsrail vatandaşı öldü, 8 kişi de yaralandı. Eylemin ardından açıklama yapan Hamas, saldırının sorumluluğunu üstlendi. Başbakan Netanyahu sivillere daha fazla silah dağıtacaklarını söyledi.

REKLAM

İsrail yetkilileri, Batı Kudüs’ün girişinde bir otobüs durağında bekleyen iki Filistinli silahlı kişinin ateş açması sonucu 3 İsrail vatandaşının öldüğünü, 8’inin de yaralandığını duyurdu.

Olayın ardından yapılan açıklamada Hamas, saldırıdan kendi üyelerinin sorumlu olduğunu söyleyerek saldırının sorumluluğunu üstlendi.

“Doğu Kudüs’ten iki kardeş operasyon düzenleyerek kendilerini feda etti.” Açıklamada Filistinlilere Kudüs ve diğer bölgelerde “İsrail’e karşı direnişi yoğunlaştırma” çağrısı yapılıyor.

Ayrıca Hamas açıklamasında, İsrail’in Gazze saldırısına ve Filistinli tutuklulara yönelik muamelesine atıfta bulunularak, “Operasyon işgal güçlerinin işlediği suçlara doğal bir tepki olarak gerçekleştirildi” denildi. Bir açıklama yaptı.

İsrail polisi, “Teröristler sabah saatlerinde M-16 tüfeği ve tabancayla olay yerine geldi. Sivillerin üzerine ateş açmaya başladılar ve daha sonra olay yerinde öldürüldüler.” açıklamayı yaptı.

Ulusal basında yaralılardan 3’ünün durumunun kritik olduğu belirtildi.

İsrail televizyonu, Givat Shaul semtindeki bir otobüs durağına beyaz bir araçla gelen, araçtan inen ve durakta bekleyen insanlara ateş açan silahlı kişilerin görüntülerini yayınladı.

İsrail’in iç istihbarat birimi Shin Bet, iki kardeş olduğu söylenen kişilerden birinin 30, diğerinin ise 38 yaşında olduğu ve kurumun izleme listesinde yer aldığı bilgisini paylaştı.

Saldırının faillerinden birinin 2020 yılında cezaevinden çıktığı kaydedildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, eylemin ardından yaptığı açıklamada, hükümetinin sivillere daha fazla silah dağıtacağını söyledi.

Netanyahu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Batı Kudüs’e yönelik saldırıyı düzenleyenlerin “2 İsrail askeri ve 1 sivil tarafından etkisiz hale getirildiğini” belirterek, “Başkanlığım altındaki hükümet, vatandaşlara silah dağıtımını genişletmeye devam edecek.” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking