Batı Şeria’da İsrail askerleri ile Filistinliler arasında silahlı çatışmalar yaşandı

0

Filistin haber ajansı WAFA’nın bölgeden verdiği haberlere göre, İsrail askerleri Ramallah’ın Tayra mahallesine düzenlenen baskın sırasında Filistinli gençlerle çatıştı.

Baskını engellemek isteyen gençlere karşı gerçek mermi, zehirli gaz ve ses bombası kullanan İsrail güçleri, kısa süre sonra bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. Bölgeden ayrılırken askerler evlere gerçek mühimmatla ateş açtı.

Bölgedeki gelişmeleri anında yayınlayan Şihab haber ajansı, Telegram sayfasında Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında silahlı çatışma çıktığını belirterek, Ramallah’ın Tayra kentinde ve El-Al mülteci kampında yaşanan çatışmalara ilişkin çok sayıda görüntü paylaştı. Kuzeyde Jalzun. Yoğun silah seslerinin duyulduğu kentte

Çatışmalarda ölü veya yaralı olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

İsrail askerleri Ramallah’a 23 kilometre uzaklıktaki Turmuş Ayya ilçesine baskın düzenledi ve yoldan geçen bir araca ateş açtı. Şarapnel parçasından hafif yaralanan iki genç hastaneye kaldırıldı.

İsrail askerleri Ramallah’ın batısındaki Naleyn kasabasında evlere baskın düzenleyerek belediye başkanı Yusuf el-Hoca ile 2’si çocuk toplam 6 Filistinliyi tutukladı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking