Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına devam ediyor

0

Baykar'ın yerli olarak geliştirdiği ve benzersiz olan Bayraktar TB3 silahlı insansız hava aracı (SİHA), test uçuşlarına aralıksız devam ediyor.

Baykar'a göre, hafta içinde gerçekleştirilen testlerde iki prototipi uçurulan milli SİHA'nın toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı.

Cumhuriyetin yüzüncü yılını taçlandırmak üzere 27 Ekim 2023'te ilk uçuş testini başarıyla tamamlayarak gökyüzüyle buluşan Bayraktar TB3 SİHA'nın her iki prototipi de test uçuşlarına Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde devam ediyor. Bayraktar TB3 PT-1 ve PT-2, geçtiğimiz hafta orta irtifada sistem performansının ve dayanıklılığının ölçüldüğü tüm testleri başarıyla tamamladı.

Bayraktar TB3 SİHA, bugüne kadar gerçekleştirilen test uçuşlarında toplam 272 saat 47 dakika havada kaldı. TEI'nin özgün olarak geliştirdiği PD-170 motoruyla havalanan milli SİHA, 20 Aralık 2023'te gerçekleştirilen uzun uçuş testinde inişten önce 32 saat havada kalarak gökyüzünde 5.700 kilometre yol kat etti.

Milli SİHA Bayraktar TB3, ASELSAN tarafından yerli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 ile ilk kez 26 Mart 2024'te uçtu. Test kapsamında dünyadaki muadillerine göre en yüksek performansa sahip olan ASELFLIR-500 elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sisteminin entegrasyonu başarıyla gerçekleştirildi.


TCG Anadolu'dan ilk uçuş bu yıl gerçekleşecek

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilir kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı olacak.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün testlerine 2024 yılında TCG Anadolu gemisinde başlamayı planladığını açıkladı.

Bayraktar TB3'ün sahip olacağı yetenekler, bu sınıftaki insansız hava araçları için önemli bir yeniliği temsil edecek. Milli SİHA, görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak, böylece çok uzak mesafelerden kontrol edilebilecek. Dolayısıyla taşıdığı akıllı mühimmatlarla yurt dışındaki hedeflere yönelik keşif-gözetleme, istihbarat ve saldırı misyonları gerçekleştirerek Türkiye'nin caydırıcı gücüne çarpan etkisi olacak.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, kara sistemleri görevinde, görev menzili 4.600 kilometreye kadar olan TCG Anadolu ve benzeri yerli turbodizel motorlu (TEI) gemilere destek verdi. Aselsan).” dedi.

Başından beri tüm projelerini kendi kaynaklarıyla hayata geçiren Baykar, İHA araştırma ve geliştirme sürecinin başladığı 2003 yılından bu yana tüm gelirlerinin yüzde 83'ünü ihracattan elde etti. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 2021 yılı verilerine göre 2022 yılında ise savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri konumuna ulaştık.

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından 2023 yılında sektörün ihracat şampiyonu ilan edilen Baykar, geçen yıl 1,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Son yıllarda gelirinin yüzde 90'ından fazlasını ihracattan elde eden Baykar, 2023 yılında savunma ve havacılık ihracatının 1/3'ünü tek başına gerçekleştirdi. Dünyanın en büyük İHA ihracatçısı Baykar'ın halihazırda imzaladığı sözleşmelerin yüzde 97,5'i ihracata yönelik. temelli. Bayraktar TB2 SİHA için şu ana kadar 33, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 9 ülke ile ihracat anlaşması imzalandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking