Bloomberg: Erdoğan 14 Şubat’ta Mısır’a gidiyor

0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 10 yılı aşkın süredir bozulan ilişkileri yeniden tesis etmek amacıyla önümüzdeki günlerde Mısır’ı ziyaret edeceği söyleniyor.

REKLAM

Bloomberg’e göre, konu hakkında bilgisi olan Türk kaynaklara göre, Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi arasındaki görüşmelerde Filistinlilere yardım sağlanması ve savaşın sona erdirilmesi için atılabilecek adımlar üzerinde durulacak.

Yetkililer, ikili ticaret hacminin artırılması ve Türkiye’nin Akdeniz’deki enerji kaynaklarına daha fazla erişimini sağlayacak deniz sınırlarının belirlenmesi konularının da gündemde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl eylül ayında G20 liderler zirvesi kapsamında bulunduğu Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi ile bir araya geldi.

General Abdülfettah El Sisi liderliğindeki Mısır ordusu, 3 Temmuz 2013’te Müslüman Kardeşler üyesi Muhammed Mursi liderliğindeki sivil hükümeti devirerek iktidara el koydu.

Dönemin başbakanı Erdoğan’ın Müslüman Kardeşler’e yönelik darbeyi sert bir şekilde eleştirmesi Kahire’nin tepkisine yol açtı.

İki taraf arasındaki ilişkiler kopma noktasına gelmiş ve Mısır yönetimi, 2013 yılında “Ankara’nın Kahire’nin içişlerine karıştığı” gerekçesiyle Kahire’nin Türkiye Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı’yı istenmeyen adam ilan etmişti.

Mısır’da 2013’teki darbenin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler kötüleştikten sonra Erdoğan ve Sisi, Kasım 2022’de Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nın açılışında el sıkıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking