Çocuklarda artan grip vakalarına karşı aşı uyarısı

0

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İrem Yörük, şunları söyledi: “Geçtiğimiz Aralık ayının ilk haftasından bu yana, özellikle üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle acil servise başvuran hasta sayısında ciddi bir artış oldu. En sık görülen şikayetler arasında şunlar yer alıyor: ateş, öksürük, kusma, ishal, deri döküntüleri gibi şikayetler var. Takip ettiğimiz hastalar sıklıkla gribe yakalanıyor.” Testin pozitif yani grip hastalığı olduğunu görüyoruz. Grip, kuru öksürük, ateş, kusma, ishal, halsizlik ve şiddetli kas ağrısıyla seyreden, virüsün solunum yoluyla ağza ve buruna taşınmasıyla bulaşabilen viral bir enfeksiyondur.

Özellikle 2 yaş altı çocuklarda hastaneye yatmayı gerektirecek hastalıklara neden olabilir. Solunum ve el temasıyla bulaştığı için özellikle toplu taşıma kullanan, kalabalık ortamlara giren, sağlık merkezlerinde çalışan personelin hastalıktan korunmak için el hijyenine dikkat etmesi ve maske takması çok önemli. O

Özellikle 2 yaş altı çocuğu olan anne ve babaların toplum içinde maske kullanmaları büyük önem taşıyor. 9 yaş altı tüm çocukların ekim ve kasım aylarında grip aşısını yaptırmalarını öneriyoruz. Bahsettiğimiz virüsler solunum ve hava yoluyla bulaştığından ailelere tavsiyemiz maske takmalarının çok önemli olmasıdır.

“Özellikle 2 yaş altı çocukların bakımını üstlenen ebeveynlere, dışarıdan eve döndüklerinde kullandıkları kıyafetleri değiştirmelerini, hasta kişinin dikkat etmemesi gereken sabunlu su ile ellerini ve yüzünü iyice yıkamalarını öneriyoruz. Çocuğun şikayeti varsa bir süre okula göndermemeleri gerekiyor” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking