Dilan Polat ve Engin Polat tahliyelerini talep etmişlerdi! Karar verildi

0

Lüks yaşamlarıyla her zaman gündemde olan Dilan Polat ve Engin Polat çifti kara para aklamak ve vergi kaçırmakla suçlanırken, Polat ailesi ise “resmi belgelerde sahtecilik” yapmak, terör amacıyla örgüt kurmakla suçlandı. “İşlenen suç”, “Suç sonucu malvarlığının değerinin aklanması” ve “Vergi Usul Kanununun uygulanmaması”. İstanbul Anadolu Cumhuriyeti Başsavcılığı’nca suç soruşturması başlatılırken, aralarında Dilan ve Engin Polat’ın da bulunduğu 14 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖZALTIYA KARŞI OLDULAR

Yaklaşık 10 gündür cezaevinde olan Polat ailesinin avukatları, tutuklama kararının ardından müdahale etti. Polatların avukatları İstanbul Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurarak tutukluluğa itiraz dilekçesi sundu. İstanbul Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi, Polat çiftinin avukatlarının tutukluluğa itiraz taleplerini değerlendirdi.

SEÇENEK REDDEDİLDİ

Hakim, avukatların talebini olumsuz değerlendirerek talebin reddine karar verdi. Dosya daha sonra talebin değerlendirilmesi için İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Polat çifti tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi

NE OLDU?

1 Kasım’da İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda aralarında Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), soruşturma kapsamında şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyalleri ve kitaplarına el konulan Polat’ın eşlerinin de aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında ön soruşturma raporu hazırladı. Milyonlarca liralık akın yaşandı.

Polat

Paranın aile bireylerine ait şirketler arasında aktarıldığı ve son aşamada Engin Polat’a ait Milda Gayrimenkul adlı şirkette toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç satın alındığının tespit edilmesinin ardından ekipler, Şüphelilerin kimliklerini tespit eden ve kimliklerini tespit eden İstanbul Mali Suçlar Şube Müdürlüğü, İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu merkezli Kırklareli ve Manisa’da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal firmasının isim hakkını başka bir Ankara firmasına verdiğini ve bu firmanın hesabından 1 milyon 800 bin liranın Türk Telekom’a aktarılmaya çalışıldığını tespit etti. Üyelerin kişisel hesapları.

Polat çifti tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi

Ekipler, parayı bloke ederek 4 şüpheliyi gözaltına alırken, genişleyen soruşturma kapsamında aranan 3 şüpheliyi daha yakaladı.

Soruşturma kapsamında aralarında Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu’nun da bulunduğu 14 şüpheli tutuklanırken, 9’u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakim 27 şirkete kayyum atanmasına karar verdi.

Günün magazin olayları
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İkinci tutuklama kararını duyunca şok oldu!  Eşine ilk sözleri...  İkinci tutuklama kararını duyunca şok oldu! Eşine ilk sözleri…
Dilan Polat'tan sonra hepsi radara girdi!  Ortak nokta şu: neden Dubai? Dilan Polat’tan sonra hepsi radara girdi! Ortak nokta şu: neden Dubai?
Ceketinin fermuarını açıp poz verdi!  Cesur tarzda bir olaydı  Ceketinin fermuarını açıp poz verdi! Cesur tarzda bir olaydı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking