Finlandiya’dan AB’ye çağrı: Rusya’dan gelen göçmen akınına son verilmeli – Son Dakika Dünya Haberleri

0

Geçtiğimiz yıl, Suriye ve Somali gibi ülkelerden gelen göçmen dalgası nedeniyle Finlandiya, Rusya ile olan uzun sınırını kapatmış ve Moskova'yı göçü silah olarak kullanmakla suçlamıştı; Kremlin bu suçlamayı reddediyor.

Yetim, “Yasalarımızı hazırlıyoruz ama AB'nin de önlem alması gerekiyor” dedi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Rusya sınırını ziyaret ettikten sonra konuşan Orpo, konuyla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

Von der Leyen aynı basın toplantısında Avrupa Komisyonu'nun göçmenlerin menşe ülkeleriyle yakın işbirliği içinde çalıştığını ve Finlandiya'nın pozisyonunu desteklediğini söyledi. von der Leyen, “Görünüşe göre bir devlet yoksulları başka bir devlete baskı yapmak için bir araç olarak kullanıyor; bu açıkça bir güvenlik meselesidir.” dedi. Rusya'dan gelen göçmenlere yönelik alınacak önlemlerin sınır güvenliğinin korunması ile uluslararası yükümlülükler arasındaki dengeyi sağlaması gerektiğini söyledi.

Belarus sınırındaki Polonya ve Litvanya örneklerini takip eden Finlandiya hükümeti, sınır muhafızlarına Rusya'dan gelen sığınmacıların ülkeye girişini engelleme yetkisi verecek mevzuat üzerinde çalışıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking